Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball associats als projectes IntersECCions. Són espais de coordinació i cocreació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i d'eines educatives. Esdevenen facilitadors del treball en xarxa entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials; i alhora impulsen un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

El nou entorn d'aprenentatge de Camins Vius: JUNGLA amb Big Bouncers, dissenyat pel Teatre L’Artesà,  és un espai de trobada en línia on el professorat pot conèixer i aprendre a fer servir noves eines artístiques mitjançant les pràctiques d’Arts en Viu que que podran desenvolupar a l’aula.

El col·lectiu Big Bouncers presenta la seva pel·lícula Jungla amb una sèrie d'activitats paral·leles en relació amb la peça, per treballar a l’aula el moviment com a forma d’expressió artística.

Objectius

  • Generar coneixement, capacitat crítica i mirades alternatives sobre l’educació artística.
  • Reflexionar sobre la capacitat transformadora de l’art.
  • Corporalitzar i fer-se pròpies les pràctiques artístiques que proposa la cia La Brutal en relació a la creació artística, la dramatúrgia contemporània i adaptació al teatre musical de textos clàssics.
  • Aprofundir en els diferents llenguatges escènics que composen l’escena, així com el text, vestuari, caracterització, etc.

Desenvolupament

El programa Camins Vius ha desenvolupat unes activitat i trobades en línia on el professorat pot conèixer i aprendre a fer servir noves eines artístiques mitjançant les pràctiques d’Arts en Viu que es desenvolupin a l’aula.

Aquestes sessions de treball consistiran en:

- Masterclass amb l'artista Jaime Conde per comprendre la transversalitat i el caràcter multidisciplinar de les arts en viu, així com reflexionar sobre processos d'investigació artística i la seva pràctica emancipadora dins el marc de l'escola.

- Sessions de treball i acompanyament amb la cia. Big Bouncers per abordar la pràctica artística a l'aula Jungla i aprofundir en la investigació del cos i les seves possibilitats, el desbordament dels límits de la dansa per treballar, alhora, els diferents elements que componen l'escena i alhora desbordar l’aula. A més, el col·lectiu la seva pel·lícula Jungla

Comunitats participants

El grup de treball implicat en aquestes activitats per rebre una formació i portar a terme el treball a l’aula està conformat per docents i professionals de P3, P4 i P5 dels centres que han adherit a aquest projecte: Escola Charles Darwin, Escola Jacint Verdaguer, Escola Bernat Metge, Escola del Parc, Escola Jaume Balmes, Institut Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola H Josep Tarradellas, Institut Escola del Prat. Escola EE Can Rigol.

Altres accions relacionades

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Entorn d'aprenentatge Cos i moviment

Espai formatiu dedicat al cos i al moviment que aplega docents de les escoles bressols municipal del Prat per tal de...

Projecte de teatre

Treball de l'expressió oral i corporal amb els nens i nenes de diferents centres educatius amb l'...

BUSCADOR D'ACCIONS