Els projectes en xarxa són processos col·laboratius entre diversos centres educatius, equipaments culturals i entitats. Es participa des de la corresponsabilitat i la implicació, tant en el disseny del projecte, com en la seva coordinació i desenvolupament. Són una eina per afavorir la intersecció entre educació i cultura des d’una persperctiva comunitària i a escala de ciutat.

La Ciència del Vol és un projecte en xarxa de ciutat que vol impulsar l’aprenentatge de la ciència des de la seva metodologia de treball a partir  d’una mirada integradora de la temàtica del vol. Dirigit a l’alumnat de primària, les seves famílies i a la ciutadania del Prat en general, el projecte que aquest curs s’implementa per primera vegada, s’ha dissenyat entre tots els agents participants a l’entorn d’aprenentatge de coordinació del projecte. Aquest grup de treball, nascut del laboratori de l’àmbit científic, tècnic i digital realitzat el curs 2017-18, ha comptat durant l’any 2020 amb sessions formatives i acompanyament personalitzat per treballar la didàctica de la ciència a l’aula i dissenyar les diferents accions d'aquest projecte en xarxa de ciutat.

El projecte d'aquest curs 2020-2021 té dues vessants: per una banda els centres educatius desenvolupen un projecte intern amb el seu alumnat per treballar el mètode científic a partir de la temàtica del vol; per l’altra el Centre Cívic Palmira Domènech, com a centre cultural de referencia en cultura científica de la ciutat, impulsa una proposta de reflexió col·lectiva amb el territori i la comunitat educativa per imaginar el futur del territori partint de possibles solucions a problemàtiques actuals amb el vol com a fil conductor.

Treball en xarxa

Formen part del projecte les escoles Charles DarwinBernat MetgeEl Parc i Galileo Galilei, l'Institut Baldiri Guilera, el Centre Cívic Palmira Domènech, la Biblioteca Antonio Martín i el Centre de Recursos Pedagògics del Prat. Aquest curs també es compta amb l’assessorament i acompanyament expert de la Cooperativa NUSOS, activitats científiques i culturals.

  • Espais de coordinació

En el marc de l’entorn d’aprenentatge de coordinació del projecte es dissenyen i es coordinen les accions en xarxa i la comunicació del projecte i alhora s’intercanvien coneixements i reflexions sobre la implementació del mètode científic a l'aula i amb la ciutadania.

  • Accions en xarxa

Les activitats destinades a reforçar la relació i cooperació entre tots els agents participants es decidiran i dissenyaran conjuntament al llarg del curs en l’entorn d’aprenentatge.

 

Notícies àmbit Científic Tecnològic Digital 20-21

Veure totes
Com ha funcionat el procés amb les escoles i entitats?

dimecres, 28 juliol, 2021 - 12:30

Acomiadem fins al curs vinent el projecte en xarxa 'La ciència del vol'!

El procés 'Imaginem El Prat del futur!' tornarà a l'octubre amb una exposició...

dimarts, 11 maig, 2021 - 17:30

Imaginem el Prat del futur amb 'La ciència del vol'!

Entitats i col·lectius del territori també s'hi sumen al projecte en xarxa de...
Interseccions_cienciadelvol_galileo

dijous, 25 març, 2021 - 10:00

El projecte en xarxa La Ciència del Vol aterra a les aules

Alumnat i docents despleguen el mètode científic a l’aula tot preparant-se...

dimecres, 20 gener, 2021 - 16:15

Fem ciència a la Palmira!

A la Palmira tenim noves propostes per a demostrar que la ciència pot ser...
Setmana de la ciència

dijous, 19 novembre, 2020 - 12:00

La Biblioteca Antonio Martín celebra la 25a Setmana de la Ciència

La Biblioteca s’enlaira amb tota una bateria d’accions per viure la ciència...

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Entorns d'aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se

Professionals de l'educació i la cultura i persones vinculades a entitats de...

dimecres, 23 setembre, 2020 - 17:00

El programa Interseccions comença el seu 4t curs

Els diferents projectes s’adapten presencial i telemàticament

Altres accions relacionades

Projecte "El món dels videojocs"

Projecte col·laboratiu entre el Centre Cívic Jardins de la Pau i l’Escola Jacint Verdaguer en el qual l’alumnat de 3r...

Projecte en xarxa Investiguem, Inventem

Projecte col·laboratiu entre centres educatius i culturals per apropar el pensament científic a l’alumnat i a la...

BUSCADOR D'ACCIONS