Esteu aquí

Fem ciència a la Palmira!

A la Palmira tenim noves propostes per a demostrar que la ciència pot ser molt divertida

Irene Lapuente a l'activitat de Dones Científiques durant l'Octubre Ada Lovelace

dimecres, 20 gener, 2021 - 16:15

Segur que algunes ja coneixeu el nostre entusiasme a la Palmira per fer de la divulgació científica una oportunitat d'aprenentatge i experimentació lliure i a l'abast de totes, a més de reivindicar la visibilitat de les dones i de les seves aportacions a la ciència, la tecnologia i la enginyeria durant la història i avui dia.

És per aquestes raons que volem contar-vos sobre les noves propostes que tenim, i és també per això que fa uns dies us compartíem la campanya #NOMOREMATILDAS: una iniciativa d'AMIT que neix amb l'objectiu de donar a conèixer els assoliments de les dones a la ciència i incloure'ls als llibres de text per a combatre la manca de referents que fomentin la vocació científica de les nenes i les adolescents, les científiques del futur. Per això, han creat un annex per als llibres de text que pot descarregar-se des de la seva pàgina web i uns contes il·lustrats sobre científiques

 

Quines són les novetats científiques per a aquests mesos?

Una setmana al mes la Tarda en Família es convertirà en un laboratori creatiu que aprofitarem per a fer diferents experiments adaptats per a dur a terme fàcilment des de casa. Començarem aquesta mateixa setmana fent una làmpada de lava amb materials que podeu tenir a casa o trobar al supermercat més proper, i encara podeu inscriure-us

A més d’això, a partir del febrer començaran nous tallers a la Palmira als que us podeu apuntar per seguir en família de manera virtual. A ‘La maleta de la ciència’ podrem fer experiments KM0, i a ‘Inventa invents’ (a l'abril) les més petites de la casa podran convertir-se en inventores! Els tallers tindran un preu de 15€ que inclouran els materials, 6 sessions d’hora i mitja i molta diversió i aprenentatges que podreu seguir des de casa.  

Què més aprendrem al 2021?

Però això no és tot! Aquest 2021 continuarem treballant entorn la ciència del vol i indagarem en el “Per què volen les coses que volen?”. I és que des de fa uns quants mesos, en el marc del Programa Interseccions, estem treballant conjuntament amb algunes escoles del Prat en la construcció del projecte en xarxa La ciència del vol. Ben aviat us podrem contar molts més detalls!

Per ara, podeu aprendre més sobre “Per què volen les coses que volen” amb l’Ana Ventura i ‘Pregunta a una científica’, una de les iniciatives que va començar amb l’Octubre Ada Lovelace' per donar a conèixer científiques del Prat i resoldre dubtes sobre ciència. L’alumnat de l’Escola Charles Darwin i la Carlota Colomer ja han fet les seves preguntes i molt  prompte podrem veure com van els experiments que estan fent a l’escola.

Esperem que trobeu interessant les propostes i us animem a inscriure-us a les activitats. Si voleu també enviar-nos noves idees o propostes o consultar els vostres dubtes, recordeu que podeu fer-ho al correu ccpalmiradomenech@elprat.cat.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 11:00

Al març, una nova edició de Dansa Metropolitana al Prat de Llobregat

El Prat de Llobregat formarà part d'una nova edició del festival amb...

dijous, 29 febrer, 2024 - 13:30

Taules rodones al voltant de la defensa militar de la República

Activitats programades al voltant de l’exposició

dijous, 29 febrer, 2024 - 10:00

La Biblioteca Antonio Martín acull una exposició itinerant sobre l’autor Manuel de Pedrolo

Emmarcat dins del Foment de la Lectura, del 21 de febrer al 10 de març es pot...