Esteu aquí

Imaginem el Prat del futur amb 'La ciència del vol'!

Entitats i col·lectius del territori també s'hi sumen al projecte en xarxa de ciutat i a les dinàmiques que comencen ara a les escoles

Dinàmica a l'aula amb alumnat de 5è a l'Escola del Parc

dimarts, 11 maig, 2021 - 17:30

Ja estem al maig i, ara que el final de curs ja està més a prop, el projecte en xarxa 'La Ciència del Vol' arriba a una nova fase: Imaginem el Prat del futur! Un procés que les escoles, el Centre Cívic Palmira Domènech, l'equip d'IntersECCions, la Cooperativa Nusos, la Biblioteca Antonio Martín i el Centre de Recursos Pedagògics del Prat, han estat dissenyant els darrers mesos.

Durant aquest mes, i mitjançant unes dinàmiques que l'equip de La Palmira farem a les aules amb alumnat de 2n, 4t i 5è, es treballaran diferents necessitats detectades al territori per part dels infants i col·lectius i entitats amb perspectives diverses. Després, es proposaran solucions a través de la creativitat, la ciència i els coneixements sobre la ciència del vol  que l'alumnat ha treballat a l'aula.

Què estem treballant a les escoles?

Aquesta setmana hem començat amb la primera sessió, en què posem el focus en els Objectius de Desenvolupament Sostenible per buscar plegades propostes per millorar el nostre territori i el nostre futur com a comunitat. En aquestes sessions treballem amb alumnat de l'Escola Bernat Metge, l'Escola Charles Darwin, l'Escola del Parc i l'Escola Galileo Galilei, conjuntament amb entitats i col·lectius que s'hi sumaran de forma virtual per aportar la seva perspectiva. 

Per una banda, hi participen les AMPA's i AFA's de les escoles, per incorporar la mirada de les famílies. D'altra banda, a cada sessió hi participa també una entitat del territori: Roda Blava, l'Associació de Veïns del Nucli Antic, la Colla Castellera del Prat i la Cooperativa Obrera de Vivenda han volgut formar part d'aquest procés constructiu. 

Com van aquestes dinàmiques?

Ahir i avui hem tingut les primeres sessions a l'Escola del Parc i l'Escola Bernat Metge i ja han sorgit necessitats i propostes de millora molt interessants: gestionar i compartir els espais als parcs, ampliar el carril-bici i que passi per tots els barris, reduir el nombre de vehicles per contaminar menys, fer més accessibles els carrers i edificis, posar més fonts al carrer per utilitzar menys plàstics, portar una vida més saludable, més papereres amb distribuïdors per reciclar o més zones verdes per passejar, entre moltes altres.

Les pròximes setmanes, i fins a finals de maig, farem una segona sessió a totes les escoles per proposar solucions creatives per a aquestes necessitats a través de la ciència del vol. Per a això, comptarem amb la col·laboració de científiques i enginyeres que ens acompanyaran a les aules i ajudaran als infants a idear com s'imaginarien els artefactes voladors del futur. 

Com ens imaginem el futur del Prat?

Després d'aquestes dinàmiques, les científiques i enginyeres que han participat en les dinàmiques iniciaran un treball conjunt amb diferents creadores de la comunitat pratenca per tal de fer possible i visible aquest treball creatiu desenvolupat pels infants i les entitats. La proposta és que els artefactes voladors i aquest futur imaginat pels nens i nenes es puguin veure en una exposició durant l'Octubre Ada Lovelace, gràcies a la feina dels i les artistes que plasmaran aquestes idees i propostes des de diverses disciplines artístiques. Esperem que tingueu tantes ganes com nosaltres de veure aquesta exposició!

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...