Projecte Connexions a l’Institut Salvador Dalí (curs 19-20)

Connexions 2019-2020 és un projecte col·laboratiu que es realitza per quart any consecutiu a partir de la col·laboració del Cèntric Espai Cultural amb 4 instituts de la ciutat.

Està pensat com un procés de treball col·laboratiu i amb dimensió de ciutat en el qual, a partir de les línies temàtiques del Cèntric, els quatre centres participants del projecte trien un concepte o situació fortament relacionat amb el present i molt representatiu del moment en què vivim. Aquest element inicial es posa en diàleg amb obres i plantejaments d’artistes i pensadors facilitant així que els alumnes construeixin un espai de debat i reflexió i es connectin a la realitat que l’envolta i a les seves pròpies experiències individuals i col·lectives. Durant el procés de treball l’alumnat defineix de forma col·laborativa un punt de vista propi que a través de diversos llenguatges (artístic, literari i/o periodístic) li donen forma en un acte comú a l’Auditori del Cèntric Espai Cultural

Aquest curs l’eix temàtic comú és “La Mediterrània”, una temàtica prou àmplia des de la qual es pot tractar la vessant cultural, la immigració, la llibertat d’expressió, etc. Des del Cèntric Espai Cultural es proposa l’encaix amb algunes xerrades emmarcades en el cicle que organitzen aquest curs de Món contemporani, (Re) Pensem Europa, amb els temes que cada institut acabi treballant.

Els agents educatius i culturals participants al projecte són: Institut Ribera Baixa, Institut Baldiri Guilera, Institut Estany de la Ricarda, Institut Salvador Dalí, Arxiu Municipal i Cèntric Espai Cultural.

El Projecte Connexions a l'Institut Baldiri Guilera té diverses àrees d'intervenció:

Treball a l’aula

En el marc de l'assignatura de cultura audiovisual l'alumnat realitzarà entrevistes a dos autors exiliats i elaborarà un documental que recollirà les reflexions i experiències viscudes durant el procés.

  • Cursos on s’intervé: 2n de Batxillerat
  • Nombre de sessions: 4 o 6 aprox.
  • Tipologies d’agrupaments: Mig grup
  • Assignatures on s’intervé: Cultura Audiovisual
  • Durada del projecte: Gener 2020-Març 2020  

Treball amb el centre educatiu i els docents

Des del Cèntric Espai Cultural es duu a terme la coordinació del projecte i alhora s’ofereix seguiment i acompanyament als centres participants per facilitar el desplegament de l’eix temàtic amb l’alumnat.

El Cèntric, juntament amb la Biblioteca, es posicionaven com a facilitadors / mediadors per possibilitar el treball comú entre els agents participants.

Compartir amb la ciutat

Els agents participants compartiran el procés de treball i els projectes finals de cada institut en un acte comú a l’Auditori del Cèntric Espai Cultural.

També hi ha previst un retorn comunitari del projecte a partir de diferents elements generats durant el curs: vídeo Making-Off, vídeo Acte Final, possible exposició amb plafons o roll-ups amb informació del projecte.

Connexions 2019-20: La Mediterrània

Media Root
Connexions 2019-20: la Mediterrània

Vídeo de la 4a edició de Connexions que ha girat entorn la temàtica de La Mediterrània

Notícies Projecte Connexions

Veure totes
Cloenda_connexions_19_20

dimecres, 13 maig, 2020 - 11:45

Conclou la quarta edició del Connexions

L’edició d'enguany s'ha vist afectada per l'estat d'alarma de la COVID-19,...

divendres, 14 febrer, 2020 - 09:00

Un nou curs aprofundint en el coneixement de la ciutat

Al voltant de 250 infants i joves de diverses etapes educatives participen...
Connexions sessions Dalí Mohamad Bitari i Ali Lmrabet

dimecres, 15 gener, 2020 - 11:45

Arrenca la quarta edició del projecte Connexions d’IntersECCions

La Mediterrània és l’eix temàtic del projecte Connexions 2019-2020

Altres accions relacionades

Projecte Itineraris de Coneixement de la Ciutat

Proposta educativa impulsada per l’Arxiu municipal del Prat i els programes de Cultura popular i Patrimoni adreçada a...

Projecte Connexions

Connexions proposa un treball col·laboratiu entre quatre instituts de la ciutat i el Cèntric Espai Cultural perquè...

Projecte Memorables

Posa en contacte l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Estany de la Ricarda amb persones que van viure la història del...

BUSCADOR D'ACCIONS