El cicle (Re)Pensem Europa, organitzat pel Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat, i amb el comissariat d’Albert Lladó, convida als ciutadans i ciutadanes a compartir les grans preguntes del present des d’una mirada contemporània i desacomplexada.

 

A partir de taules rodones, debats i conferències, el cicle reuneix a pensadors, creadors i investigadores, i persones de diverses disciplines, per a posar sobre la taula els grans reptes del continent europeu, com, entre d’altres, l’impacte social i cultural que tindrà el Brexit, l’auge de la ultradreta, però, també, per a reflexionar sobre les arrels i el compromís ètic d’una Europa que necessita més que mai repensar-se per respondre als seus valors fundacionals.

 

A les sessions, de caràcter mensual, participaran persones de reconegut prestigi, com Lídia Pujol, Matthew Tree, Jordi Borràs o Ramon Sangüesa, entre d’altres, en un diàleg obert i crític on el públic també hi podrà intervenir com agent actiu del debat.

Consulta tot el programa aquí

#RePensemEuropa

En Matthew Tree ens farà reflexionar sobre quines són les veritables raons que han portat al Regne Unit a voler sortir de la Unió Europea? Es tracta de l’evolució d’un antic escepticisme o la mutació d’un nacionalisme nostàlgic? Com afectarà, tant econòmicament com socialment, un trencament sense acord? De quina manera respondrà Escòcia si no es posa sobre la taula la possibilitat d’un segon referèndum?

Dijous, 7 de novembre a les 19h a la Sala d'actes. Més informació aquí

La Lídia Pujol ens farà reflexionar sobre si es pot reivindicar Europa, actualment, des dels seus valors fundacionals? Quines són les vides i cultures que ens serveixen com a brúixola ètica i espiritual?  Com podem connectar amb les arrels sense caure en la idolatria del passat? Com “fem lloc” a aquells a qui encara no coneixem?

Dijous, 19 de desembre a les 19h a la Sala d'actes. Més infomació aquí 

Amb en Jordi Borràs reflexionarem sobre si tots els moviments autoritaris defensen els mateixos objectius? En què convergeixen, i en què divergeixen, Santiago Abascal, Marine Le Pen, Recep Tayyip Erdoğan i Matteo Salvini? Existeix un perill real de que a Europa s’imposi una forma actualitzada de feixisme? Quina relació existeix entre el populisme i les pràctiques totalitàries?

Dijous, 9 de gener a les 19h a la Sala d'actes. Més informació aquí 

Ramon Sangüesa questionarà Com ha evolucionat la tecnocultura i la seva promesa de democratització? Quines són les principals trampes de la societat digital? Com resistir davant dels interessos de les grans plataformes? De quina manera podem crear xarxes online sense caure en la tirania dels algoritmes? En què s’assembla, i en què es diferencia, la cultura tecnològica europea i la d’Estats Units?

Dijous, 20 de febrer a les 19 h a la Sala d'actes. Més informació aquí 

El març de 2020 el cicle es va veure interromput a causa de la situació de pandèmia per la covid-19. L'octubre d'aquest mateix any, el cicle es va reprendre, aquest cop amb el títol (Re)Pensem-nos!, i reorientat cap a la reflexió sobre els reptes de la societat actual, condicionada per la nova realitat imposada.