Esteu aquí

Arrenca la quarta edició del projecte Connexions d’IntersECCions

La Mediterrània és l’eix temàtic del projecte Connexions 2019-2020

Connexions sessions Dalí Mohamad Bitari i Ali Lmrabet

dimecres, 15 gener, 2020 - 11:45

El passat mes de desembre van tenir lloc les primeres sessions del Connexions, projecte impulsat i coordinat pel Cèntric Espai Cultural dins del marc del programa IntersECCions, en el qual es desenvolupa un procés de treball col·laboratiu entre els instituts de secundària de la ciutat (Institut Ribera Baixa, Institut Baldiri Guilera, Institut Estany de la Ricarda i Institut Salvador Dalí). Amb la d’aquest curs, ja són quatre les edicions de Connexions. Aquest projecte neix el curs 2016-2017 amb la voluntat de treballar amb l’alumnat de secundària dels instituts del Prat des d’una dimensió de ciutat dins de l’àmbit de Coneixement de la Ciutat d’IntersECCions. Enguany es vol posar més èmfasi en el procés de treball i en la interrelació entre els projectes dels diferents centres, amb l’objectiu de compartir les diferents fases de desenvolupament del projecte.

En aquesta edició, l’eix temàtic és la Mediterrània. Des d’aquest concepte, l’alumnat de cada centre treballa aquesta temàtica des de diferents assignatures i àmbits, com la cultura audiovisual, la plàstica, les arts escèniques o la creació literària. Amb aquest punt de partida, el projecte pretén fomentar i desenvolupar l’esperit crític de l’alumnat i facilitar un marc de reflexió amb l’acompanyament dels seus professors.

El primer centre en posar en marxa el seu projecte ha estat l’Institut Salvador Dalí. Durant dues jornades, l’alumnat de segon de batxillerat de l’assignatura de cultura audiovisual ha gaudit de les xerrades de Mohamad Bitari, poeta i periodista sirià exiliat a Barcelona, i Ali Lmrabet, periodista marroquí represaliat. En la seva exposició, Mohamad Bitari ha explicat als joves el context sociopolític actual de Síria, posant-los en antecedents dels detonants de la revolució síria. L'autor ha relatat la seva experiència personal en el marc d’aquest conflicte bèl·lic, com ara la censura i la violència i les detencions que va patir a causa de la seva ideologia i de la seva condició de periodista. Per la seva banda, Ali Lmrabet, acusat d’atemptar contra la monarquia i empresonat després de denunciar amb fets contrastats el seu desacord amb el règim del seu país, ha deixat palesa la manca de llibertat d’expressió al Marroc actual.

L’alumnat, que prèviament havia llegit part de l’obra de tots dos autors, ha tingut l’oportunitat de preguntar a aquests testimonis els seus dubtes i inquietuds. A més de la xerrada, un grup reduït d’estudiants ha realitzat una entrevista audiovisual als convidats, material que plasmaran posteriorment en un documental on recolliran les reflexions i experiències viscudes durant el projecte.

A llarg de les properes setmanes les propostes de la resta d’instituts també començaran a prendre forma. Com a tancament del procés de treball i aprenentatge col·laboratiu, el proper 27 de març tindrà lloc al Cèntric Espai Cultural la trobada i posada en escena amb tots els agents participants en el projecte Connexions d’enguany.

A continuació podeu visionar el vídeo que inclou el procés de treball i l’acte final del curs passat.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 27 maig, 2024 - 12:15

Tot a punt per a la XV Jornada Tothom Educa

L’esdeveniment se celebrarà el dissabte 1 de juny a l’Institut Escola Pepa...

divendres, 24 maig, 2024 - 12:15

La fira a la Plaça de Roigé i Badia tanca el projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEmE)

Quatre escoles i 150 infants de 5è de primària de la ciutat participen en una...

divendres, 24 maig, 2024 - 11:45

L'Ajuntament atorga 244.175 euros en 1.191 ajuts per a les activitats d'estiu 2024

Tot el catàleg d’activitats a elprat.cat/estiu