Esteu aquí

Un nou curs aprofundint en el coneixement de la ciutat

Al voltant de 250 infants i joves de diverses etapes educatives participen aquest curs en els tres projectes d'aquest àmbit

Visita de l'alumnat participant al projecte Memorables a l'Arxiu Municipal

divendres, 14 febrer, 2020 - 09:00

Els objectius principals de l’àmbit de Coneixement de la ciutat del programa municipal Interseccions són donar a conèixer i transmetre la història, el patrimoni i la cultura popular del Prat de Llobregat així com facilitar espais de debat i reflexió entorn de temàtiques d’actualitat. D’aquesta manera, l’alumnat participant en qualsevol dels seus projectes, a través de la recerca, la pràctica, la reflexió i el debat, entra en diàleg amb la ciutat, la ciutadania i les seves comunitats per entendre la seva realitat local des d’una mirada global. En aquest curs 2019-2020 es despleguen tres projectes d’aquest àmbit, tots ells emmarcats dintre del programa municipal Interseccions: Memorables, Connexions i Remena La Nau.

Memorables

El desembre passat, 18 joves del Servei Comunitari de l’Institut Estany de la Ricarda iniciaven el projecte Memorables, amb una sessió formativa a l’Arxiu Municipal sobre tècniques de recerca i investigació a partir de fons orals i de com fer entrevistes a testimonis. Després de la formació, l’alumnat farà una recerca que s’inclourà en una exposició sobre la indumentària al Prat.

Durant aquest segon trimestre estan iniciant les entrevistes a diferents persones de la ciutat per generar enregistraments sonors i audiovisuals de les seves experiències i vivències relacionades amb la indumentària i que es podran trobar a l’exposició prevista per l’abril. D’aquesta manera, el projecte Memorables, alhora que vehicula els aprenentatges de l’alumnat sobre la seva ciutat, possibilita que aquest coneixement arribi a tota la ciutadania, integrant-se en la programació del programa de Patrimoni Cultural.

Connexions

Pel que fa al projecte Connexions, en la seva quarta edició, l’alumnat dels quatre instituts de secundària que hi participen està desenvolupant propostes artístiques, literàries, escèniques i audiovisuals al voltant de La Mediterrània com a eix temàtic. Cada institut adapta el projecte a les seves necessitats curriculars i al seu calendari. Al final, els diferents projectes es podran veure a  l’acte de tancament, el divendres 27 de març al Cèntric Espai Cultural. A partir de la reflexió entorn la seva realitat i els reptes de la societat actual, aquest projecte acompanya a l’alumnat a desenvolupar capacitat crítica i una mirada oberta. Un dels primers grups que ha començat el seu projecte ha estat l’Institut Salvador Dalí, amb una temàtica al voltant de la llibertat d’expressió als països de la mediterrània. En aquesta notícia podeu conèixer amb més profunditat el seu projecte.

Remena La Nau

Per últim, dins el projecte en xarxa Remena La Nau, durant aquest mes de febrer 10 alumnes de l’Institut Estany de la Ricarda rebran formació sobre els elements de cultura popular de la ciutat per part de les entitats que formen part de la Federació El Nus i que els servirà per elaborar un relat propi del seguici festiu del Prat. A partir de conèixer aquest relat, l’alumnat dels centres educatius participants (Escola Bressol La Granota, Llar d’infants Dumbo, Escola del Parc i Escola Can Rigol), elaborarà una sèrie d’expressions artístiques amb l’acompanyament d’un artista local que posteriorment es recolliran en quatre lones. Aquest treball en xarxa interdisciplinar permet una aproximació vivencial a la cultura popular del Prat per part de diferents etapes educatives. Lones i obres artístiques es presentaran en l’espai expositiu del Nus a l'equipament La Nau de Cultura Popular durant la Festa de Remena La Nau a final de curs.

Coneixement de la ciutat 19-20

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 16 maig, 2022 - 16:15

#Almeuritme 2022: en marxa!

Un any més, torna l’Almeuritme, dinamitzat per La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu

dilluns, 16 maig, 2022 - 11:00

S'obren les preinscripcions per a L'Escola d'Arts en Viu

Del 16 al 27 de maig es pot realitzar la preinscripció a L'Escola d'Arts en...