Entorn d’Aprenentatge de Camins Vius per a Cicle Superior i 1r ESO: LA MALETA D’OZ amb La Brutal

Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball associats als projectes IntersECCions. Són espais de coordinació i cocreació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i d'eines educatives. Esdevenen facilitadors del treball en xarxa entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials; i alhora impulsen un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

El nou entorn d'aprenentatge de Camins Vius: LA MALETA D’OZ amb La Brutal, dissenyat pel Teatre L’Artesà,  és un espai de trobada en línia on el professorat pot conèixer i aprendre a fer servir noves eines artístiques mitjançant les pràctiques d’Arts en Viu que podran desenvolupar a l’aula.

Amb ‘La maleta d’Oz’ els professionals que conformen la companyia La Brutal acompanyen els equips docent de cicle superior de primària i secundaria en l’articulació del descobriment de valors, universos creatius i literatura com a oportunitats de joc.

Objectius

  • Generar coneixement, capacitat crítica i mirades alternatives sobre l’educació artística.
  • Reflexionar sobre la capacitat transformadora de l’art.
  • Corporalitzar i fer-se pròpies les pràctiques artístiques que proposa la cia La Brutal en relació a la creació artística, la dramatúrgia contemporània i adaptació al teatre musical de textos clàssics.
  • Aprofundir en els diferents llenguatges escènics que composen l’escena, així com el text, vestuari, caracterització, etc.

Desenvolupament

El programa Camins Vius ha desenvolupat unes activitat i trobades en línia on el professorat pot conèixer i aprendre a fer servir noves eines artístiques mitjançant les pràctiques d’Arts en Viu que es desenvolupin a l’aula.

Aquestes sessions de treball consistiran en:

- Sessions de treball i acompanyament en línia amb la cia. La Brutal per investigar com s’aborda l’adaptació d’un text clàssic a partir del conte El màgic d’Oz i com s’escenifica amb una mirada holística. Els professionals que conformen la companyia La Brutal acompanyen els equips docent de cicle superior de primària i secundària en l’articulació del descobriment de valors, universos creatius i literatura com a oportunitats de joc.

- Masterclass online amb l'artista Jaime Conde per comprendre la transversalitat i el caràcter multidisciplinari de les arts en viu, així com reflexionar sobre processos d'investigació artística i la seva pràctica emancipadora dins el marc de l'escola.

- Treball sobre els materials artístics i explicatius continguts en La maleta d’Oz.

Comunitats participants

El grup de treball implicat en aquestes activitats per rebre una formació i portar a terme el treball a l’aula està conformat per docents i professionals de Cicle Superior i 1r ESO dels centres que han adherit a aquest projecte: Escola Charles Darwin, Escola Jacint Verdaguer, Escola Bernat Metge, Escola del Parc, Escola Jaume Balmes, Institut Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Institut Escola del Prat.

Altres accions relacionades

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Entorn d'aprenentatge Cos i moviment

Espai formatiu dedicat al cos i al moviment que aplega docents de les escoles bressols municipal del Prat per tal de...

Projecte de teatre

Treball de l'expressió oral i corporal amb els nens i nenes de diferents centres educatius amb l'...

BUSCADOR D'ACCIONS