Entorn d’Aprenentatge de Camins Vius per a Cicle Mitjà: COLLAGE I ACCIÓ amb Macarena Recuerda

Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball associats als projectes IntersECCions. Són espais de coordinació i cocreació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i d'eines educatives. Esdevenen facilitadors del treball en xarxa entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials; i alhora impulsen un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

El nou entorn d'aprenentatge de Camins Vius: COLLAGE I ACCIÓ amb Macarena Recuerda’, dissenyat pel Teatre L’Artesà,  és un espai de trobada en línia on el professorat pot conèixer i aprendre a fer servir noves eines artístiques mitjançant les pràctiques d’Arts en Viu que que podran desenvolupar a l’aula.

L’artista visual i escènica Macarena Recuerda ens proposa un laboratori d'experimentació: Collage i acció és una proposta participativa en dues parts: un joc de taula i un joc escènic que alhora estimulen la creativitat i el treball d’equip.

Objectius

  • Generar coneixement, capacitat crítica i mirades alternatives sobre l’educació artística.
  • Reflexionar sobre la capacitat transformadora de l’art.
  • Corporalitzar i fer-se pròpies les pràctiques artístiques que proposa la cia La Brutal en relació a la creació artística, la dramatúrgia contemporània i adaptació al teatre musical de textos clàssics.
  • Aprofundir en els diferents llenguatges escènics que composen l’escena, així com el text, vestuari, caracterització, etc.

Desenvolupament

El programa Camins Vius ha desenvolupat unes activitat i trobades en línia on el professorat pot conèixer i aprendre a fer servir noves eines artístiques mitjançant les pràctiques d’Arts en Viu que es desenvolupin a l’aula.

Aquestes sessions de treball consistiran en:

- Masterclass online amb l'artista Jaime Conde per comprendre la transversalitat i el caràcter multidisciplinat de les arts en viu, així com reflexionar sobre processos d'investigació artística i la seva pràctica emancipadora dins el marc de l'escola.

- Sessions de treball i acompanyament online amb l’artista Macarena Recuerda per abordar la pràctica artística a l'aula Collage i acció  i aprofundir en la investigació dels objectes, l’espai, el cos i les seves possibilitats, mitjançant el collage i l’instal·lació.

Comunitats participants

El grup de treball implicat en aquestes activitats per rebre una formació i portar a terme el treball a l’aula està conformat per docents i professionals de 2n i 4t de primària dels centres que han adherit a aquest projecte: Escola Charles Darwin, Escola Jacint Verdaguer, Escola Bernat Metge, Escola del Parc, Escola Jaume Balmes, Institut Escola Pepa Colomer, Escola Ramon Llull, Escola EE Can Rigol.

Altres accions relacionades

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Entorn d'aprenentatge Cos i moviment

Espai formatiu dedicat al cos i al moviment que aplega docents de les escoles bressols municipal del Prat per tal de...

Projecte de teatre

Treball de l'expressió oral i corporal amb els nens i nenes de diferents centres educatius amb l'...

BUSCADOR D'ACCIONS