Projecte Connexions a l’Institut Salvador Dalí (curs 18-19)

Connexions 2018-2019 es la tercera edició del projecte col·laboratiu impulsat pel  Cèntric Espai Cultural. El projecte estableix un marc de treball comú entre quatre centres de secundària, treballant a partir de les línies temàtiques del Cèntric.

Els quatre centres participants de Connexions comparteixen un eix temàtic comú com a punt de partida. Es tria un concepte o situació fortament vinculat al present i molt representatiu del moment en el què vivim: aquest curs el punt de partida gira al voltant de la noció de “diferència”. Aquest element inicial es posa en diàleg amb obres i plantejaments d’artistes i pensadors facilitant així que l'alumnat construeixi un espai de debat i reflexió i es connecti a la realitat que l’envolta i a les seves pròpies experiències individuals i col·lectives. De manera col·laborativa l’alumnat defineix un punt de vista propi i a través de diversos llenguatges (artístic, literari, periodístic, filosòfic) li donen forma. En finalitzar els processos de treball tots els instituts comparteixen els resultats a l’Auditori del Cèntric Espai Cultural.

Els agents educatius i culturals participants aquest curs al projecte són: Institut Ribera BaixaInstitut Baldiri Guilera, Institut Estany de la RicardaInstitut Salvador DalíArxiu Municipal i Cèntric Espai Cultural.

El Projecte Connexions a l'Institut Salvador Dalí té diverses àrees d'intervenció:

Treball a l’aula

En el marc de l'assignatura de cultura audiovisual l'alumnat de 2n de Batxillerat elaborarà un documental que recollirà les reflexions i experiències viscudes durant el procés.

Treball amb el centre educatiu i els docents

Des del Cèntric Espai Cultural es duu a terme la coordinació del projecte i alhora s’ofereix seguiment i acompanyament als centres participants per facilitar el desplegament de l’eix temàtic amb l’alumnat.

El Cèntric, juntament amb la Biblioteca, es posicionaven com a facilitadors / mediadors per possibilitar el treball comú entre els agents participants.

Compartir amb la ciutat

Els agents participants compartiran el procés de treball i els projectes finals de cada institut en un acte comú a l’Auditori del Cèntric Espai Cultural.

També hi ha previst un retorn comunitari del projecte a partir de diferents elements generats durant el curs: vídeo Making-Off, vídeo Acte Final, possible exposició amb plafons o roll-ups amb informació del projecte.

Connexions 2018 - 19

Media Root
Connexions 2018 - 19

Vídeo de la 4a edició de Connexions que ha girat entorn la temàtica de La Mediterrània

Notícies del curs 18-19 sobre el projecte Connexions

Veure totes
ee-grup.jpg

dilluns, 8 juliol, 2019 - 12:30

El programa municipal IntersECCions realitza 65 accions per vincular educació, cultura i comunitat, 23 més que el curs passat

Les dades de balanç d’aquest curs escolar es van presentar durant l’Escola d...
prpat_180413a.jpg

dimecres, 20 febrer, 2019 - 10:00

Nova edició del projecte Connexions d’IntersECCions

La diferència com a eix temàtic de treball del projecte Connexions 2018-2019

dimecres, 31 octubre, 2018 - 11:30

El programa Interseccions comparteix les novetats del curs amb les direccions dels centres educatius

Nous reptes en tots els àmbits, canvis organitzatius i comunicació amb la...

Altres accions relacionades

Projecte Itineraris de Coneixement de la Ciutat

Proposta educativa impulsada per l’Arxiu municipal del Prat i els programes de Cultura popular i Patrimoni adreçada a...

Projecte Connexions

Connexions proposa un treball col·laboratiu entre quatre instituts de la ciutat i el Cèntric Espai Cultural perquè...

Projecte Memorables

Posa en contacte l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Estany de la Ricarda amb persones que van viure la història del...

BUSCADOR D'ACCIONS