Esteu aquí

Nova edició del projecte Connexions d’IntersECCions

La diferència com a eix temàtic de treball del projecte Connexions 2018-2019

prpat_180413a.jpg

dimecres, 20 febrer, 2019 - 10:00

Connexions és un projecte impulsat i coordinat pel  Cèntric Espai Cultural dins del marc del programa IntersECCions, en el qual es dissenya i desenvolupa un procés de treball comú amb els quatre instituts de secundària de la ciutat . En aquesta edició el projecte gira al voltant de la noció de la “diferència”, un concepte fortament vinculat al nostre present i molt representatiu del moment social en el què vivim. Cada centre educatiu i el seu alumnat treballa la diferència en relació a l’assignatura vinculada al professorat referent: la creació literària, el pensament filosòfic, l’escenificació teatral o la cultura audiovisual.

La tria de la temàtica d’aquest curs és un exemple del treball compartit i col·laboratiu dels diversos agents educatius i culturals de la ciutat que formen part del projecte.

Per a l’edició 2018-2019 es reforçarà la col·laboració d’altres agents locals  (artistes, lingüistes, formadors...) en les sessions de treball als centres, així com la comunicació entre centres. Aquesta última amb l’objectiu de compartir les diferents fases dels aprenentatges de l’alumnat i de l’evolució del projecte, mitjançant el recurs de les eines digitals.

Amb la d’aquest curs, ja en són tres les edicions de Connexions. Aquest projecte neix el curs 2016-2017 amb la voluntat de treballar amb l’alumnat de secundària dels instituts del Prat i té una dimensió de ciutat dins l’àmbit de Coneixement de la Ciutat d’IntersECCions. Com a tancament del procés de treball i aprenentatge col·laboratiu s’organitza una trobada i posada en escena amb tots els agents participants.  Enguany aquesta trobada tindrà lloc el proper divendres 5 d’abril al Cèntric Espai Cultural.

Us animem a visitar la web on poder seguir el procés de treball del projecte Connexions a l’ Institut Estany de la Ricarda, Connexions a l’Institut Salvador Dalí, Connexions a l’Institut Ribera Baixa i Connexions a l’Institut Baldiri Guilera.

A continuació us oferim la possibilitat de visionar el vídeo que inclou el procés de treball del curs passat i l’acte final.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 25 octubre, 2021 - 09:00

Prospecció arqueològica a l’aparcament entre l’Església de Sant Pere i Sant Pau i l’Ajuntament

La intervenció es durà a terme el proper dimarts 26, de 8 a 20 h
Som natura 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 13:00

Reconeguts artistes expressen el seu compromís amb la defensa del delta del Llobregat a través de la cançó i el videoclip Som natura!

La iniciativa està impulsada per l’activista cultural Lluís Marrassé,...

dimecres, 20 octubre, 2021 - 15:00

El projecte 'La Cocina de mi Vecina' s'obre a noves incorporacions

El veïnat participant del projecte ha començat a trobar-se per continuar...