El Laboratori La Nau es defineix com un espai de co-creació pel disseny col·lectiu d’un projecte en xarxa entre els participants. S’han realitzat set sessions de gener a juny. Han estat dinamitzades per afavorir el treball en grup, el coneixement entre participants, el debat i generació de projectes. Partint d’objectius i problemàtiques particulars, les diferents sessions han permès avançar cap a una proposta col·lectiva a partir de dinàmiques per fomentar la creativitat i aterrar les idees perquè siguin viables i es puguin implementar en el curs 2018-19. El Laboratori potencia el treball en xarxa i la connexió amb la ciutat, en especial en el camp de la cultura popular.

El projecte resultant està en relació amb La Nau, espai que acull la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana del Prat (El Nus). A partir del treball amb alguns dels elements de la cultura popular de les entitats que formen el Nus, diferents centres educatius treballaran en xarxa per fer un procés educatiu i aprofundir en el coneixement de la cultura popular.

L'alumnat, de diferents nivells educatius, interactuaran entre ells per tal de facilitar el desenvolupament de les accions projectades a partir d’una mirada pròpia sobre personatges, elements i tradicions populars que, amb l’ajuda d’un artista convidat, relacionat amb les entitats de cultura popular, es concretarà en un projecte artístic que pot acabar decorant l’edifici de la Nau.

 

Participen:

Marga Gómez (Responsable de l’àmbit Coneixement de la ciutat), Juana Maria Huélamo (Coordinadora del Laboartori La Nau de KuanUm), Silvana Solias (KuanUm), Josep Maria Solias (KuanUm), Miquel Tebar (Tècnic de Cultura Popular), Cristina Company (Tècnica d’Educació), Olga Paretas (Tècnica de l’Arxiu Municipal), M. Pau Pàmpols (Tècnica de l’Arxiu Municipal), Antonio Guevara Agulló (President El Nus), Mireia Palau (Directora de l’Escola Bressol La Granota), Anna Montoliu (Mestre de l’Escola Bressol La Granota), Marta Soriano Rovira (Directora de la Llar d’infants Dumbo), Antonio Godoy Caro (Mestre de la Llar d'infants Dumbo), Maria Martínez Mestres (Mestre de l’Escola Bressol Sol Solet), Rosalia Macías (Directora de l’Escola Joan Maragall), Josep M. Felip (Director de l’Institut Estany de la Ricarda), Joan Puig Malet (Mestre de l’Institut Estany de la Ricarda), Mònica Rodríguez (Mestre de l’Institut Estany de la Ricarda), Jesus Eduardo Herranz (Mestre de l’Institut Estany de la Ricarda), Lourdes Bertran Rodenas (Mestre de l’Escola del Parc), Sílvia Martín Ontiveros (Mestre de l’Escola del Parc), Jaume Aldabó (Mestre de l’Escola d’Educació Especial Can Rigol), Frederic Monés Balaguer (Membre de la junta de l’AMPA Estany de la Ricarda).

Altres accions relacionades

Projecte Memorables a l’Institut Estany de la Ricarda

Memorables és un projecte de recuperació de la història oral del Prat iniciat per l’institut Estany de La Ricarda. És...

Projecte Connexions a l’Institut Ribera Baixa

Connexions 2020-2021 és un projecte col·laboratiu que es realitza per cinquè any consecutiu a partir de la col...

Projecte Connexions a l’Institut Estany de la Ricarda

Connexions 2020-2021 és un projecte col·laboratiu que es realitza per cinquè any consecutiu a partir de la col...

BUSCADOR D'ACCIONS