Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball associats als projectes IntersECCions. Són espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i d'eines educatives. Esdevenen facilitadors del treball en xarxa entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials; i alhora impulsen un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

L'Entorn d'Aprenentatge Grup de treball del projecte Entreinstruments és un espai per compartir i intercanviar experiènices dels projectes Entrecordes, Entrevents i Entretradis. En ell s’hi duen a terme la reflexió, coordinació, programació, formació, investigació i avaluació d'aquests projectes.

Objectius

 • Reflexionar sobre els objectius i revisar la implantació dels mateixos a cada escola des de la perspectiva de la missió i valors del programa IntersECCions.
 • Impulsar la transformació de l’experiència docent per mitjà de la incorporació de canvis metodològics en l’àrea d’educació artística, especialment pel que fa a la didàctica instrumental i a la pràctica musical en grup.
 • Garantir mecanismes de seguiment i avaluació dels projectes a partir de processos d’investigació-acció a nivell local de cada projecte i a nivell macro del projecte EntreInstruments.

Desenvolupament

Pel bon funcionament de la coordinació i el treball a realitzar, aquest grup de treball té dos nivells de funcionament:

 • Un nivell de treball regular de cada projecte específic, que es reuneix a cada centre setmanalment (a determinar dia i hora específic per cada centre).
 • Un nivell de treball interescoles que aglutina tots els projectes, que es reuneix 5 vegades l’any a l’edifici de Torre Balcells, seu de l’Escola Municipal d’Arts en Viu

En aquest entorn es treballen els següents continguts:

 • Planificació dels projectes i organització dels recursos humans.
 • Didàctica de l’aprenentatge dels instruments en grup.
 • Planificacions d’aula i seqüenciació de les sessions i unitats.
 • Atenció a la diversitat i a les necessitatss educatives especials.
 • Vincles amb la comunitat i participació cultural en l’entorn.
 • El conjunt musical i les seves possibilitats d’aprenentatge musical en el marc del PCC de l’àmbit d’educació artística.
 • Documentació i producció de material audiovisual.
 • L’avaluació del projecte en totes les seves vessants.

Excepcionalment, durant el primer trimestre de curs i fins que la situació ho requereixi, les trobades es realitzaran de forma telemàtica. L'entorn consta de cinc sessions d'una hora, de novembre a juny.

Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d'aquesta i d'altres accions accedint en aquest enllaç.

Comunitats participants

El grup de treball del projecte EntreInstruments està conformat per docents especialistes de música dels centres educatius que intervenen en els següents projectes: 2 EntreCordes (escola Sant Jaume i Institut Escola Pepa Colomer), 1 EntreVents (escola Jacint Verdaguer) i 1 EntreTradis (escola Joan Maragall). Està gestionat per professionals de L'Escola d'Arts en Viu

Notícies projecte Entreinstruments curs 20-21

Veure totes

divendres, 30 octubre, 2020 - 13:15

L'Escola d'Arts en Viu, afectada per les noves restriccions Covid

Durant els propers 15 dies l'activitat docent es realitzarà en línia

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Entorns d'aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se

Professionals de l'educació i la cultura i persones vinculades a entitats de...

dimecres, 23 setembre, 2020 - 17:00

El programa Interseccions comença el seu 4t curs

Els diferents projectes s’adapten presencial i telemàticament

Altres accions relacionades

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Projecte Entreinstruments

El projecte Entreinstruments democratitza l’accés de l’alumnat de primària a la pràctica d’instruments de vent, corda...

BUSCADOR D'ACCIONS