Els Entorns d'aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball que es desenvolupen en relació als projectes del Programa Interseccions. Son espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora  permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i eines educatives.

A través dels entorns d’aprenentatges es potencia el treball en xarxa entre diferents agents, afavorint la interrelació entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/ AFA i entitats culturals i socials. És un espai per impulsar un marc de cooperació i coresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des de una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement  del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

L’entorn d’aprenentatge AICLE neix el curs 2017-2018 amb la voluntat que el professorat dels diferents centres educatius de la ciutat rebi formació pràctica sobre la metodologia CLIL (Content and Language Integrated Learning), que consisteix en utilitzar la llengua anglesa en d'altres matèries que no siguin pròpiament la llengua anglesa.

Objectius

  • Introduir el professorat  en els conceptes bàsics sobre l’AICLE i les seves característiques
  • Conèixer i entendre els principis fonamentals que el regeixen l’AICLE
  • Descriure i analitzar la pràctica educativa en el aula AICLE
  • Planificar i desenvolupar intervencions educatives en el marc AICLE

Desenvolupament

La formació  està conduïda per Àngel Raluy i Anna Vallbona i Gonzàlez . Es realitza en 18 sessions de 2 hores durant teòriques i 9 hores de dedicació al  projecte entre els mesos d’octubre a desembre .

 

Altres accions relacionades

Projecte Auxiliars de Conversa

Auxiliars de conversa procedents de diferents països de parla anglesa s'incorporen a centres educatius i...

BUSCADOR D'ACCIONS