Projecte d'Arts Visuals a l'Escola Ramon Llull (curs 19-20)

Els projectes d’Arts Visuals en el marc d’Interseccions s’inicien en el curs 2017-2018  i es desenvolupen a partir d’una col·laboració entre l’Escola d’Art del Prat i els centre educatius que hi participen. Tenen per objectiu la democratització de l’art contemporani, l’impuls en la innovació educativa i el desenvolupament comunitari a través de propostes que connecten el centre educatiu al teixit social de la ciutat.

Els projectes que es desenvolupen es dissenyen conjuntament entre els professionals de cada centre educatiu i els educadors de l’Escola d’Arts del Prat. En aquest procés col·laboratiu inicial es decideix l’eix temàtic del projecte i com participaran l'equip docent i l'alumnat i quines interrelacions amb el teixit social es desenvoluparan.

Enguany participen en el projecte a l’Escola d’Arts del Prat.les següents escoles:  L'Institut Escola Pepa Colomer,L’Escola Ramon Llull, l’Escola Can Rigol i l’Escola Jaume Balmes.

El Projecte d’Arts visuals a l’Escola Ramon Llull té diverses àrees d’intervenció. El projecte s’ adreça als alumnes de P5, 1r, 4rt i 6è. Suposa la intervenció d’un nombre aproximat de 100 alumnes.

Es tracta d'un projecte amb relació a la performativitat, el cos i la relació d’alumnes amb l’arquitectura de l’escola i com aquesta condiciona els moviments que efectuem en relació al context. Al voltant d’aquest eix, l’Escola d'Arts del Prat col·laborarà amb l’Escola d’Arts en Viu per tal de complir amb el requisit que l’Escola Ramon Llull sol·licita: treballar des de i amb el cos. En aquest cas es preveu la col·laboració de l’educadora de dansa de l’Escola d’Arts En Viu, que mitjançant dinàmiques del projecte, seran implantades 6 hores de formació docent al primer trimestre.

Treball a l’aula

 • Cursos on s’intervé: P5, 1r, 4rt i 6è
 • Nombre de sessions: 22 sessions d'una hora setmanal
 • Tipologies d’agrupaments:  Dos grups de nivells diferents.
 • Durada del projecte: Octubre 2019-Juny 2020

Treball amb el centre educatiu i els docents

Entorn d’Aprenentatge:

El projecte porta associat un Entorn d’Aprenentatge, l’objectiu del qual és propiciar un espai de trobada on els/les docents i els educadors comparteixin l’estat dels projectes, i les relatives inquietuds, reptes i recursos.

Coordinació entre mestres i educadors:

 • Formació i acompanyament del professorat en el disseny del projecte, codissenyant-lo amb educadors de l’EAP i els interessos de l’Escola. L’EAP proporcionarà material bibliogràfic en forma de fitxes amb autors, projectes i conceptes en relació al tema proposat per l’escola al curs 2019/20 per tal d’aplicar-les a les aules, i si cal, a la resta d’escola. Es realitzen 33 sessions d’1h i 4 sessions d’ 1’50 h durant tot el curs. En aquest segon cas es preveu la col·laboració de l’educadora de dansa de l’Escola d’Arts En Viu, que mitjançant dinàmiques del projecte, seran implantades 6 h. de formació docent al primer trimestre.

Treball amb comunitats

 • Famílies d’alumnes per la setmana cultural amb el disseny d’una dinàmica proactiva on participin de la instal·lació realitzada a l’escola.
 • Entitat o parella d’artistes per realitzar un workshop en el marc de la setmana cultural i en la construcció del gronxador.
 • Horts Urbans  amb la participació  d’empeltada d’arbres a altres escoles.

Compartir amb la ciutat

L’esdeveniment final ha de concretar-se amb l’equip docent de l’escola tot decidint si es realitzarà durant la setmana cultural si es que es realitza.

Així mateix es preveu fer una petita visita guiada efectuada pels alumnes, on no només explicar i presentar les intervencions modificant l’arquitectura de l’escola, sinó organitzant una trobada familiar perquè famílies també participin en reflexionar al voltant de l’escola com un espai condicionant en tant a la seva arquitectura.

Les dates es concretaran però serien en Maig-Juny 2020.

Altres accions a l’escola:

 • Taller artista-entitat en el marc de la setmana cultural de l’Escola Ramón Llull.
 • Activitat conjunta amb la resta d’escoles participants.
 • Empeltada de les figueres per part d’Horts Urbans.

 

 

Notícies del curs 19-20 sobre Arts Visuals al Ramon Llull

Veure totes

dimecres, 6 novembre, 2019 - 08:30

Arrenquen els nous projectes d’Arts Visuals del programa municipal IntersECCions

A les escoles Pepa Colomer, Ramon Lull, Can Rigol i Jaume Balmes

Altres accions relacionades

Projecte Arts Visuals

Els projectes d'Arts Visuals conceben l'art com a eina transformadora i com un espai de possibilitats...

BUSCADOR D'ACCIONS