Esteu aquí

Arrenquen els nous projectes d’Arts Visuals del programa municipal IntersECCions

A les escoles Pepa Colomer, Ramon Lull, Can Rigol i Jaume Balmes

dimecres, 6 novembre, 2019 - 08:30

L'Escola d'Arts del Prat, en el marc del programa municipal IntersECCions, codissenyarà els projectes d’Arts Visuals amb docents dels quatre centres educatius que hi participen. Els projectes plantegen l’aproximació a l’art entenent-lo com una eina de pensament amb la qual explorar altres matèries, apostant per una visió plural, transdisciplinar i comunitària.

Institut Escola Pepa Colomer

A l'Institut Escola Pepa Colomer es treballarà a partir del coneixement del medi pensat des de Arts Visuals per tal de reflexionar entorn l’afectació de les relacions amb l’entorn i com el sistema de les fàbriques perverteixen maneres de fer, amb aprenentatges vers el temps, el clima, la indústria i la relació de dominació que establim envers la natura. Partint de conceptes i pràctiques com el Land Art, permetrà a l’alumnat reflexionar sobre els estils de vida i maneres de pensar i actuar contemporànies que condueixen a problemes d’abast mundial que amenacen la supervivència del planeta. En aquest projectes es comptarà amb la col·laboració d’Horts Lúdics.

Escola Ramon Llull

A l'Escola Ramon Llull es desenvoluparà un projecte que girarà al voltant del cos, la performativitat i el moviment, en relació a l’arquitectura de l’escola, entre altres. En el procés de disseny de la proposta també participarà una educadora de l’Escola d’Arts en Viu, per tal de treballar des de i amb el cos mitjançant dinàmiques dirigides a les mestres i educadores vinculades al projecte.

Escola Can Rigol

A l'Escola Can Rigol, el tema transversal de l’escola d’aquest curs, girarà al voltant del Foc i el Feminisme. Així, el projecte d’Arts Visuals també explorarà aquestes línies de treball, reforçant la proposta de centre a través de la formació de l’alumnat en art contemporani. El propi alumnat realitzarà visites guiades al Centre d’Art Torre Muntades adoptant una perspectiva artística des de l'afectivitat, tot contribuint al seu apoderament envers les arts. L’objectiu del projecte és que l’alumnat descobreixi l’Art com una eina transformadora i crítica.

Escola Jaume Balmes

Finalment, amb l'Escola Jaume Balmes es desenvoluparà un projecte en el qual també hi col·laborarà el PASC (Pla d’Actuació del Barri de Sant Cosme). El projecte pren com a punt de partida la reflexió sobre com la comunicació digital condiciona les nostres relacions i proposa redescobrir altres formes, passades, presents i futures, d'expressar-nos entre nosaltres, pensant i imaginant col·lectivament formes alternatives.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...