Esteu aquí

Arrenquen els nous projectes d’Arts Visuals del programa municipal IntersECCions

A les escoles Pepa Colomer, Ramon Lull, Can Rigol i Jaume Balmes

dimecres, 6 novembre, 2019 - 08:30

L'Escola d'Arts del Prat, en el marc del programa municipal IntersECCions, codissenyarà els projectes d’Arts Visuals amb docents dels quatre centres educatius que hi participen. Els projectes plantegen l’aproximació a l’art entenent-lo com una eina de pensament amb la qual explorar altres matèries, apostant per una visió plural, transdisciplinar i comunitària.

Institut Escola Pepa Colomer

A l'Institut Escola Pepa Colomer es treballarà a partir del coneixement de l'hort i en col·laboració amb Horts Lúdics per tal de connectar els dos espais reflexionant entorn l’afectació de les relacions amb l’entorn i com el sistema de les fàbriques perverteixen maneres de fer, amb aprenentatges vers el temps, el clima, la indústria i la relació de dominació que establim envers la natura. Això permetrà a l’alumnat reflexionar sobre els estils de vida i maneres de pensar i actuar contemporànies que condueixen a problemes d’abast mundial que amenacen la supervivència del planeta.

Escola Ramon Llull

A l'Escola Ramon Llull es desenvoluparà un projecte que girarà al voltant del cos, la performativitat i el moviment, en relació a l’arquitectura de l’escola, entre altres. En el procés de disseny de la proposta també participarà una educadora de l’Escola d’Arts en Viu, per tal de treballar des de i amb el cos mitjançant dinàmiques dirigides a les mestres i educadores vinculades al projecte.

Escola d'Educació Especial Can Rigol

A l'Escola d’Educació Especial Can Rigol, el tema transversal de l’escola d’aquest curs, girarà al voltant del Foc i el Feminisme. Així, el projecte d’Arts Visuals també explorarà aquestes línies de treball, reforçant la proposta de centre a través de la formació de l’alumnat en art contemporani. El propi alumnat realitzarà visites guiades al Centre d’Art Torre Muntades adoptant una perspectiva artística des de l'afectivitat, tot contribuint al seu apoderament envers les arts. L’objectiu del projecte és que l’alumnat descobreixi l’Art com una eina transformadora i crítica.

Escola Jaume Balmes

Finalment, amb l'Escola Jaume Balmes es desenvoluparà un projecte en el qual també hi col·laborarà el PASC (Pla d’Actuació del Barri de Sant Cosme). El projecte pren com a punt de partida la reflexió sobre com la comunicació digital condiciona les nostres relacions i proposa redescobrir altres formes, passades, presents i futures, d'expressar-nos entre nosaltres, pensant i imaginant col·lectivament formes alternatives.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 novembre, 2019 - 14:00

Quartet Casals, un dels millors quartets de corda del món, al Cèntric Espai Cultural

El concert forma part de la programació dedicada a la música no amplificada i...

dimarts, 19 novembre, 2019 - 12:30

L’Institut Les Salines participa en la nova edició del MetròpolisFPLab

Projecte de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la...

dilluns, 18 novembre, 2019 - 17:30

En servei la bústia de retorn automatitzat de la Biblioteca Antonio Martín

Finalitza la implementació del servei d'autopréstec i bústia de devolució amb...