Projecte Connexions a l’Institut Ribera Baixa (curs 20-21)

Connexions 2020-2021 és un projecte col·laboratiu que es realitza per cinquè any consecutiu a partir de la col·laboració del Cèntric Espai Cultural amb 4 instituts de la ciutat.

Està pensat com un procés de treball col·laboratiu i amb dimensió de ciutat en el qual, a partir de les línies temàtiques del Cèntric, els quatre centres participants del projecte han escollit com a eix temàtic  la reflexió dels  joves sobre el present i el futur més immediat, en el context de pandèmia que vivim actualment. El col·lectiu adolescent i jove s’ha vist especialment sacsejat per la crisi de la covid-19: ha vist com les seves relacions personals es limitaven a causa del confinament; ha passat a estudiar virtualment sense contacte amb companyes i professorat, i també s’ha vist assenyalat i culpabilitzat de no respectar les mesures sanitàries de contenció de la pandèmia. 

“Trabajo en mi prisión y soy huésped de mí misma”.  Aquesta cita de la poeta Emily Dickinson és un dels textos literaris i filosòfics que ha treballat l’alumnat de l’Institut Ribera Baixa al voltant del concepte d’aïllament, un sentiment universal que moltes de les joves participants van experimentar durant el temps de confinament. Aquests textos han servit de punt de partida per elaborar unes il·lustracions amb els propis sentiments, inquietuds i pensaments de l’alumnat i que els ha convidat a seguir reflexionant, indagant i aprofundint des del diàleg amb els personatges dels textos. D’aquesta manera el projecte ha esdevingut interdisciplinari i s’ha treballat mitjançant la literatura castellana, les arts plàstiques i la música.

En aquesta edició tan insòlita, la mostra i posada en comú dels resultats elaborats per l’alumnat dels quatre Instituts té un format audiovisual. Podeu veure les peces finals del Connexions 2020-21, sota el títol “Joves: reflexions d’un confinament”, en aquest enllaç.  

Els agents educatius i culturals participants al projecte són: Institut Ribera Baixa, Institut Baldiri Guilera, Institut Estany de la Ricarda, Institut Salvador Dalí i Cèntric Espai Cultural.

Noticies projecte Connexions 20-21

Veure totes
centric_connexions_2020_21_logo_2

dijous, 13 maig, 2021 - 10:00

Conclou la cinquena edició del Connexions

Quatre vídeos recullen el treball realitzat pels instituts participants,...
cèntric_connexions_20-21_ribera_baixa

dimecres, 24 març, 2021 - 14:00

La reflexió dels joves sobre el present: eix temàtic de la cinquena edició del Connexions

Els instituts de secundària de la ciutat es troben immersos en el procés de...

Altres accions relacionades

Projecte Itineraris de Coneixement de la Ciutat

Proposta educativa impulsada per l’Arxiu municipal del Prat i els programes de Cultura popular i Patrimoni adreçada a...

Projecte Connexions

Connexions proposa un treball col·laboratiu entre quatre instituts de la ciutat i el Cèntric Espai Cultural perquè...

Projecte Memorables

Posa en contacte l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Estany de la Ricarda amb persones que van viure la història del...

BUSCADOR D'ACCIONS