Esteu aquí

Conclou la cinquena edició del Connexions

Quatre vídeos recullen el treball realitzat pels instituts participants, enguany sobre el tema Joves: Reflexions d’un confinament

centric_connexions_2020_21_logo_2

dijous, 13 maig, 2021 - 10:00

Després de mesos d’intensa feina per part d’alumnat, professorat i tota la resta d’agents implicats, ja es poden veure els vídeos finals del Connexions 2020-21. A partir de la temàtica d’aquest any, Joves: Reflexions d’un confinament, des dels instituts Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa i Salvador Dalí, han treballat i reflexionat des de diferents disciplines sobre el present i el futur més immediat del jovent, en el context de pandèmia que vivim actualment.

En un curs no exempt de dificultats, a causa d’aquesta situació sanitària, aquests vídeos són la culminació d’un intens procés de treball per part de tots els centres participants. Amb ells, la cinquena edició del Connexions, projecte col·laboratiu impulsat  i coordinat pel Cèntric Espai Cultural en el marc del programa IntersECCions, arriba a la seva fi.

Instruccions per ser pobre, de l’INS Baldiri Guilera

Sovint, l’humor és una eina que ens permet abordar de manera incisiva temes que d’altra forma serien complexos, dramàtics o difícilment abordables. En aquesta via, l’alumnat d’arts escèniques de l’institut Baldiri Guilera ha elaborat un show televisiu al voltant de la idea de la pobresa en el moment actual. Música, espectacle, ironia i crítica amb les conseqüències econòmiques de la pandèmia com a teló de fons.

Veure vídeo Instruccions per ser pobre.

Confinament en lila, de l'INS Estany de la Ricarda

La figura de la dona en el context actual ha estat l’eix vertebrador del projecte que s’ha treballat des de l’institut Estany de la Ricarda. A partir d’entrevistes a tres dones de la nostra ciutat, els nois i noies han aprofundit en la reflexió de diferents problemàtiques, com l’agreujament durant el confinament de la situació de les dones que pateixen violència masclista. Com a tancament del seu projecte, el grup ha musicat el poema “Lila clar”, de Roc Casagran.

Veure vídeo Confinament en lila.

L'endemà, de l'INS Salvador Dalí

Sé que tot s’acabarà i il·luminarem tots els carrers que es van buidar”. Amb aquest clam d’optimisme comença la cançó L’endemà, el projecte que han treballat els nois i les noies de l’institut Salvador Dalí des de l’assignatura de Literatura Catalana. Des de la composició inicial del tema fins a l’enregistrament final a l’estudi de so de La Capsa, l’alumnat ha experimentat en primera persona l’elaboració d’un projecte musical en totes les seves dimensions. El resultat, un emotiu cant a la vida i a l’esperança.

Veure vídeo L'endemà.

Aïllats, de l’INS Ribera Baixa

L'aïllament va ser una sensació que gran part de la població va experimentar durant el confinament. Des de l’institut Ribera Baixa han aprofundit en aquest concepte tot submergint-se en textos literaris i filosòfics que aborden aquest sentiment i que han inspirat també l’alumnat per elaborar unes il·lustracions que reflecteixen les seves emocions i inquietuds viscudes tot aquest temps. El centre ha treballat el seu projecte de manera multidisciplinar, bastint ponts entre la literatura castellana, les arts visuals i plàstiques i la música.

Veure vídeo Aïllats.

Fins l'any vinent

A causa de la situació de confinament, l’edició del Connexions del curs passat no es va poder cloure amb l’habitual posada en escena de tots els projectes a l’Auditori del Cèntric. Enguany, davant les recomanacions sanitàries dels darrers mesos, tampoc s’ha realitzat aquesta trobada final entre els diferents instituts. Per això, els projectes s’han treballat en format audiovisual, per tal de facilitar la compartició dels resultats entre els diferents centres participants. En aquesta pàgina web es poden visualitzar tots els projectes. 

L’edició de Connexions 20-21 s’acomiada amb aquest vídeo que resumeix el procés de treball dels projectes d’aquest curs, a més de fer-se ressò dels testimonis de part de l’alumnat i professorat implicats en el projecte.

 

Connexions 2020-21. Joves: Reflexions d’un confinament

Media Root

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 9 desembre, 2022 - 14:00

Una setmana per a la indisciplina

El festival Indisciplinats brota la ciutat de males herbes
CFA Terra Baixa, formant persones des de 1977

divendres, 9 desembre, 2022 - 11:00

CFA Terra Baixa, formant persones des de 1977

L'escola de formació CFA Terra Baixa és un centre públic de formació permanent per a persones adultes que depèn del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ...