Els Entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball que es  desenvolupen amb relació als projectes de Programa Interseccions. Són espais de coordinació i cocreació d’activitats conjuntes i alhora  permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant  l’intercanvi d’idees i eines educatives.

A través dels entorns d’aprenentatges Música 0-3 es potencia el treball en xarxa entre diferents agents, afavorint la interrelació entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/ AFA, entitats culturals i socials . És un espai per impulsar un marc de cooperació i coresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des de una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el  reconeixement  del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat

En aquest entorn d’aprenentatge es treballa: Cançó, cos i moviment, continguts transversals com l’ús de materials, la obtenció de recursos pedagògics per donar forma i contingut a la sessió de música i la observació dels grups i gestió de l’energia, ús i possibilitats de cadascuna de les cançons proposades.

Objectius

  • Oferir recursos musicals aplicables a qualsevol context d’escola bressol.
  • Ampliar el repertori propi i tradicional de cada mestra i donar eines per treballar-lo amb més profunditat.
  • Comprendre la transversalitat de la música, relacionant-la amb aspectes intel·lectuals, emocionals, socials i motrius.
  • Apoderar les educadores, donant-les de més autonomia musical, per a que trobin els seus propis recursos, creïn i investiguin i facin xarxa entre elles.

Desenvolupament

Aquest grup de treball  té dos nivells de funcionament:

  • Un nivell de treball regular de cada projecte específic, que es reuneix a cada centre setmanalment a partir del mes de novembre (a determinar dia i hora específic per cada centre).
  • Un nivell de treball interescoles, que aglutina els cinc centres educatius, que es reuneix 3 vegades l’any a l’edifici de Torre Balcells, seu de L’Escola d’Arts en Viu.

Comunitats participants

El seminari del projecte Música-Bressols està conformat per professionals que intervenen dins les escoles bressol: Blaveta, Cabusset, Dumbo, La Granota i Sol Solet.

Notícies del curs 19-20 sobre música 0-3

Veure totes
música_bressol_2019.jpg

dijous, 7 novembre, 2019 - 12:45

Recomencen els espais de formació al voltant de la música a les escoles bressol

Per a mestres i educadores dels centres públics Sol Solet, El Cabusset, La...

Altres accions relacionades

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Projecte Entreinstruments

El projecte Entreinstruments democratitza l’accés de l’alumnat de primària a la pràctica d’instruments de vent, corda...

BUSCADOR D'ACCIONS