El projecte Remena la Nau surt del Laboratori La Nau desenvolupat durant el curs 2017-2018 amb la participació de diferents agents educatius i culturals vinculats a la cultura popular (Ajuntament, centres educatius, AMPA, centres culturals i entitats de cultura popular). Es tracta d'un projecte en xarxa on interaccionen diferents equipaments i centres culturals que comporta un procés de treball obert a la ciutat.

Aquest projecte té per objectiu crear lligams entre el món educatiu i la cultura tradicional i popular. Cada centre educatiu apadrina un element d'una entitat El Nus (Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana del Prat). Al llarg del curs es treballa aquest element i el resultat serà una creació plàstica dels alumnes. Conjuntament l'alumnat del servei comunitari, per la seva banda, crearan un relat sobre aquest element que posteriorment l'explicaran als infants de les escoles bressol i d'infantil.

Aquest curs hi participen  l’Escola Bressol La Granota, la Llar d’infants Dumbo, l’Escola del Parc, l’Escola EE Can Rigol, l’Institut  Estany de La Ricarda, l'AMPA de l'Institut Estany de la Ricarda, l’Arxiu Municipal del Prat i la Federació d’entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana del Prat, El Nus.

 

Treball en xarxa

El treball en xarxa entre els equipaments municipals, centres culturals i centres educatius de la ciutat ens permet dur a terme projectes amb objectius compartits, major abast social i més coherència. Sumant-hi les capacitats i recursos de cadascú, unificant les capacitats i els esforços i posat en relació les accions.

 

Treball a l’aula

Projecte Remena la Nau a l'Escola Can Rigol

S'adreça inicialment a 14 alumnes de primària, 15 alumnes PRVA (Preparació per a la Vida Adulta), 14 alumnes d'ESO i un grup funcional de 15 alumnes. Un total aproximat de 58 alumnes.

Projecte Remena la Nau a l'Escola Bressol Municipal La Granota

Les activitats que es desenvolupen dins del projecte es duran a terme amb els infants de 2-3 anys. Intervindran les educadores referents més l'educadora complementaria del nivell i dues mestres més. En total seran 80 infants (4 grups de 20 alumnes per aula).

Projecte Remena la Nau a l'Escola del Parc

S'adreça l'alumnat d'educació infantil (P3, P4 I P5) amb un nombre aproximat de 150 alumnes (de 25 a 27 alumnes per aula), amb l'acompanyament de 8 mestres del centre. També participen els alumnes d'educació primària de 1r a 6è.

Projecte Remena la Nau a l'Institut Estany de la Ricarda

S'adreça l'alumnat de 3r d'ESO dins del marc del Servei Comunitari.

Treball amb el centre educatiu i els docents

Reunions de control i avaluació internes i generals del projecte entre els docents i la persona referent de la coordinació de La Nau.

Coordinació amb l'alumnat del servei comunitari i el seu professorat.

Coordinació de les actuacions i presentacions dels elements plàstics de l'alumnat així com l'ajut a la filmació del vídeo Making Off i la implementació de les lones pel mural de la façana exterior de la Nau.

 

Treball comunitari

Els infants dels centres educatius, juntament amb la direcció i l'acompanyament del professorat i de la coordinació del projecte, haurà de generar un projecte d’interpretació plàstica o d’altre tipus generat a partir de l’experiència d’apadrinament que han tingut al llarg del curs.

L'alumnat de l’institut que desenvoluparà el Servei Comunitari haurà de generar relats dels elements que apadrinen les escoles adaptats al nivell dels infants.

 

Compartir amb la ciutat

Volem construir una xarxa de vincles amb els quals les persones que hi participen i estableixen aliances i línies conjuntes d’actuació per a que els i les alumnes puguin desenvolupar al màxim les seves potencialitats.

Es generarà un vídeo Making off del procés en el qual s'explicarà la interacció entre el món educatiu i les entitats que formen part del Nus.

Finalment s’implementarà un mural a les parets exteriors de La Nau visible per a tota la ciutat, per donar visibilitat de la feina i el procés participatiu realitzat.

Notícies del curs 18-19 sobre el projecte Remena La Nau

Veure totes
ee-grup.jpg

dilluns, 8 juliol, 2019 - 12:30

El programa municipal IntersECCions realitza 65 accions per vincular educació, cultura i comunitat, 23 més que el curs passat

Les dades de balanç d’aquest curs escolar es van presentar durant l’Escola d...

dimecres, 12 juny, 2019 - 14:15

Entitats, escoles i Ajuntament impulsen un projecte participatiu sobre la cultura popular del Prat

El divendres 14 de juny a les 17:30 h tindrà lloc una festa participativa a...

dimecres, 31 octubre, 2018 - 11:30

El programa Interseccions comparteix les novetats del curs amb les direccions dels centres educatius

Nous reptes en tots els àmbits, canvis organitzatius i comunicació amb la...

Altres accions relacionades

Projecte Itineraris de Coneixement de la Ciutat

Proposta educativa impulsada per l’Arxiu municipal del Prat i els programes de Cultura popular i Patrimoni adreçada a...

Projecte Connexions (curs 22-23)

Connexions proposa un treball col·laboratiu entre quatre instituts de la ciutat i el Cèntric Espai Cultural perquè...

Projecte Memorables

Posa en contacte l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Estany de la Ricarda amb persones que van viure la història del...

BUSCADOR D'ACCIONS