Esteu aquí

Entitats, escoles i Ajuntament impulsen un projecte participatiu sobre la cultura popular del Prat

El divendres 14 de juny a les 17:30 h tindrà lloc una festa participativa a La Nau

dimecres, 12 juny, 2019 - 14:15

El projecte Remena La Nau és el resultat del treball participatiu dut a terme a partir d’un laboratori de creació d’idees i propostes des de la comunitat i per a la comunitat.

En aquest laboratori han participat un bon nombre d’agents de la comunitat educativa i el món associatiu, i es va dur a terme durant el curs 2017 - 2018 amb l’objectiu de crear, a partir d’accions pedagògiques, un vincle actiu entre la comunitat educativa, la ciutadania i la Nau de Cultura Popular.

El resultat va ser la creació i implementació del projecte “Remena La Nau!”, amb el qual es van iniciar tot un seguit d'activitats educatives per assolir un objectiu comú: el lligam entre cultura tradicional i la comunitat del Prat.

Seguici festiu del Prat

Es tracta d’una iniciativa que flueix en direcció transversal, en la qual en el moment actual ja s’ha produït la participació de totes les comunitats educatives implicades: Institut Estany de La Ricarda, Centre d’educació especial Can Rigol, escoles bressol Dumbo i La Granota i l’Escola del Parc. El procés executiu es va iniciar amb la formació, per part de les diverses entitats de la ciutat, d’un grup d’alumnes del Servei Comunitari de l’Estany La Ricarda, les quals van crear un relat íntimament relacionat amb el seguici festiu del Prat, per a després ser traslladat a la resta de la comunitat educativa implicada en el projecte.

A partir del trasllat d’aquest relat, la resta de centres participants en el projecte van anar creant una proposta artística vinculada als diversos elements del seguici festiu que eren els protagonistes d’aquesta història.

La conclusió del projecte ha generat una diversitat d’expressions artístiques de gran qualitat i singularitat que en aquest moment s’estan incloent en quatre lones, en una nova creació dirigida per un artista vinculat a La Nau. Aquestes lones s’exposaran a la façana de l’edifici de La Nau i contribuiran a dotar a aquest equipament d’un aire nou, fresc i plural, com a resultat d’un treball col·lectiu i a la vegada singular. 

Festa participativa

El proper 14 de juny a les 17:30 h tindrà lloc una festa participativa a la Nau de Cultura Popular, en la qual participants i familiars, podran gaudir d’una proposta lúdica en la qual es podrà visualitzar com la col·laboració, el compromís cívic, la creació i la comunitat, han estat els motors permanents en una estratègia de treball que ha guiat en tot moment l’execució d’aquest projecte que no ha fet més que començar.

Compartir

Noticies relacionades

Activitats d'estiu al Prat

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:45

Prop de 3.200 infants i joves participen en activitats d’estiu al Prat

En total, s’ofereixen 40 activitats d’estiu diferents, tant esportives com...

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:00

L'Escola d'Arts en Viu tanca el curs amb més de 30 espectacles i concerts

Les activitats finals van començar el dissabte 11 amb l'espectacle de...

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:00

El grup del Tomb pel barri s'embarca en un projecte de ciència ciutadana

El grup fa mesos que treballa en un procés de ciència ciutadana que culmina...