El matí del 5 d'abril, a l'Auditori del Cèntric Espai Cultural, l'alumnat participant al projecte Connexions (instituts Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda, Ribera Baixa i Salvador Dalí) posa en escena el resultat de mesos de treball i reflexió entorn de la temàtica de la mentida, amb l'acompanyament del Cèntric Espai Cultural

La mentida en les seves diferents formes i dimensions és una realitat molt present en la societat actual, que travessa totes les àrees del coneixement i les relacions humanes i que ens afecta com a individus i com a col·lectivitat.

L'acte de cloenda del Connexions vol oferir a tot l'alumnat participant i les seves famílies diverses presentacions que aborden la temàtica escollida des d'àmbits variats com la literatura, les arts escèniques o la filosofia.

Etimología de la mentida

Des de l’INS Baldiri Guilera han investigat l’etimologia de la paraula “mentida” a través de les seves accepcions, sinònims i antònims. Partint d’aquesta recerca, l’alumnat d’Arts Escèniques està analitzant una sèrie de cançons que reflecteixen aquesta temàtica; cançons que estan estudiant en profunditat i a partir de les quals treballaran una posada en escena dramatitzada.

Postveritat, fal·làcies i repercussions en la societat

L'alumnat de l’INS Estany de la Ricarda fa una aproximació al constructe de la mentida des de l’assignatura de Psicologia. El grup posa el focus en la postveritat, investigant les repercussions perjudicials que provoquen aquesta mena de pràctiques i identificant les fal·làcies, per tal de conscienciar el jovent i donar-los eines per desenvolupar un pensament crític i reflexiu.

Ficció i versemblança

L’alumnat de l’INS Ribera Baixa situa el seu projecte en el marc de les assignatures de Llengua catalana i Literatura. El grup es troba immers en l’elaboració de guions, a partir dels quals enregistraran diferents curtmetratges recreant situacions fictícies, però versemblants, que reflecteixin el tema de la mentida, amb l’objectiu de fomentar la capacitat d’anàlisi crítica.

Bruixeria, poesía i moviment feminista del s.XX

Des de la matèria de Comunicació Audiovisual, l’INS Salvador Dalí centra el seu projecte en el tema de la bruixeria, posant sobre la taula la mentida que hi va haver darrera la persecució de tantes dones acusades de bruixeria a Catalunya. Una temàtica que el grup lligarà amb la reivindicació poètica que en va fer Maria Mercè Marçal i amb les mobilitzacions feministes dels anys 60 i 70 del segle XX.

Vols saber-ne més?

Veure totes
centric_connexions_logo

dimecres, 21 febrer, 2024 - 12:00

Nova edició de Connexions, amb la mentida com a eix temàtic

Els centres de secundària es troben immersos en el procés de treball dels...