Pel·lícules vistes durant el 2019

Pel·lícules que hem vist durant l'any 2019

Call me by your name

16 gener

Elio té disset anys i passa l'estiu de 1983 a la casa familiar, al nord d'Itàlia. El seu pare, professor d'arqueologia, ha convidad com ajudant l'Oliver,  un estudiant de postgrau. La seva arribada representarà un gran canvi en la vida d'Elio

Més informació. Full de sala

Lucky

13 febrer

Lucky viu en una petita ciutat propera a la frontera de Mèxic, on tothom el coneix. Arribar a la vellesa no ha canviat les rutines que practica diàriament, però sí el fa reflexionar sobre la pròpia existència.

Més informació. Full de sala

Die göttliche ordnung (El orden divino)

13 de març 

Suïssa, 1971. Les dones emprenen la lluita definitiva pel dret a votar. Nora és una mestressa de casa que viu en un petit poble d'arrelades tradicions, on tota aquesta lluita sembla ben llunyana. Quan el seu marit li prohibeix acceptar una feina, comença a prendre consciència de la situación de les dones en el seu país.

Més informació. Full de sala 

Slava (Un minuto de gloria)

10 abril 

Quan Tsanko Petrov, treballador del ferrocarril a Bulgària, es troba una gran quantitat de diners entre les vies, decideix tornar-los a la policia. L'estat el recompensa amb un rellotge de polsera... que aviat deixa de funcionar. És només el principi dels seus problemes.

Més informació. Full de sala

The Florida project

15 maig

Moonee és una nena de sis anys que viu amb la mare en un modest edifici d'apartements a Florida. Mentre passa l'estiu amb els amics i somia amb visitar Disneyworld, la mare busca maneres de continuar pagant el lloguer.

Més informació. Full de sala

Girl

12 juny

Lara és una adolescent transgènere que aconsegueix ser acceptada en una prestigiosa acadèmia de ballet. Aspira a convertir-se en una ballarina professional però, sobre tot, en una dona. 

Més informació. Full de sala

Lady bird

17 juliol

Christine, que es fa dir Lady Bird, està en el darrer any d'institut i vol obrir-se camí estudiant en alguna universitat que l'allunyi de l'avorrida ciutat de Sacramento i de l'ombra protectora de la mare.

Més informació. Full de sala 

The party

16 octubre

Janet acaba de ser nomenada ministra de sanitat i vol celebrar-ho a casa, envoltada dels millors amics. La festa, però, no anirà en la direcció esperada i els esdeveniments es precipitaran un darrere l'altre. 

Més informació. Full de sala

Visages villages. Caras y lugares

13 novembre

La directora de cinema Agnès Varda i el fotògraf JR emprenen plegats un sorprenent viatge en furgoneta per la França rural a la cerca d'un paisatge humà que sol quedar fora del mapa, tot relacionant-se amb gent molt diversa i fent espectaculars intervencions gràfiques.

Més informació. Full de sala

Buñuel en el laberinto de las tortugas

11 desembre

Després de l'etapa surrealista a França, Luís Buñuel va tornar a Espanya disposat a rodar un documental sobre les condicions de vida d'una remota comarca extremenya. El rodatge de Las Hurdes, tierra sin pan, però, va estar marcat per dificultats de tota mena.

Més informació. Full de sala