Pel·lícules vistes durant 2017

Trumbo: la lista negra de Hollywood

Gener 2017

Hollywood, anys quaranta. El Comitè d’Activitats Anti-americanes inicia una campanya anticomunista. Dalton Trumbo, el guionista millor pagat del moment, entra en la llista negra per les seves idees polítiques.

Més informacióFull de sala

Sing street

Febrer 2017

A la Irlanda dels anys vuitanta, el jove Conor, de 15 anys, veu com la seva aparentment tranquil·la vida familiar es veu de sobte   alterada. Per fer front als canvis i cridar l’atenció d’una misteriosa noia que li agrada, intenta crear un grup musical.

Més informacióFull de sala

Parched (La estación de las mujeres)

15 Març

Ujhaas és un petit poble de la Índia en el que viuen, submises en la infelicitat, quatre dones. Se senten esclavitzades per les tradicions ancestrals del seu poble i somien amb l’amor, amb poder fugir i amb un món nou. Un dia decideixen donar el pas definitiu i comencen la fugida de la violència i la misogínia, agafant el camí de la llibertat. 

Més informació. Full de sala

Virgin Mountain (Corazón gigante)

19 d'abril

Amb 43 anys, Fúsi és un inadaptat, amb sobrepès, que mai va tenir parella i com a l’únic interès les batalles de la Segona Guerra Mundial, que reprodueix en miniatura a l’apartament on viu amb la seva mare. Un dia rep una invitació per anar a una escola de ball, allà coneix a Sjöfn, una dona solitària com ell i amb profundes ferides psicològiques.

Més informació. Full de sala

I, Daniel Blake (Yo, Daniel Blake)

17 de maig

Per primera vegada a la vida, víctima de problemes cardíacs, Daniel Blake, fuster anglès de 59 anys, es veu obligat a acudir a l'assistència social. El metge li ha prohibit treballar, tot i això l'administració l'obliga a buscar una feina si no desitja rebre una sanció. A l'oficina d'ocupació, Daniel es creua amb Katie, una mare soltera amb dos nens. Presoners de l'embolic d'administrativa actual de la Gran Bretanya, Daniel i Katie intentaran ajudar-se mútuament.

Més informació. Full de sala

El olivo

14 de juny

Alma té 20 anys i adora al seu avi, un home que porta anys sense parlar. Quan l'ancià es nega també a menjar, la noia decideix recuperar l'arbre mil·lenari que la família va vendre contra la seva voluntat. Necessita comptar amb l'ajuda del seu oncle, una víctima de la crisi, del seu amic Rafa i de tot el poble. El problema és saber en quin lloc d'Europa està l'olivera.

Més informació. Full de sala

Paterson

12 de juliol

Paterson és conductor d'autobusos i poeta. Cada dia, abans d'iniciar la seva jornada de treball, retoca els versos que va anotant en el quadern. Troba la inspiració en la realitat més quotidiana: en les xerrades que manté amb la seva dona Laura, en els trajectes amb el bus, a la caixa de llumins de la cuina, en les trobades fortuïtes mentre passeja el seu gos Vincent, en les visites al seu pub habitual ...

Més informació. Full de sala

Fences

18 d'octubre

Troy Maxon és un un treballador de la neteja a Pittsburg que tenia un somni de joventut, ser  jugador professional del beisbol. El seu somni es va veure trencat perquè a primera divisió de beisbol no admetien jugadors afroamericans . Quan se suprimí aquesta mesura racista, en Troy ja era massa gran per ser professional.

Amb el temps adopta una vida conformista i s’esforça per a ser un bon espòs i pare, però de cop el seu vell somni torna a ser present i pren una decisió que amenaça amb destruir la seva família.

Més informació. Full de sala

La fille inconnue (La chica desconocida)

15 novembre

Una nit, després de tancar el consultori mèdic, la Jenny, una jove doctora escolta el timbre i decideix no obrir la porta. A l’endemà descobreix que la policia ha trobat a una jove morta sense identitat. Les càmeres de seguretat del consultori confirmen que es tracta de la mateixa persona. El sentiment de culpa fa que iniciï la seva pròpia investigació.

Més informació. Full de sala

Everybody  wants some (Todos queremos algo)

13 desembre

En un ambient dels anys 80 Jake arriba a la universitat de Texas amb el seu cotxe esportiu, les finestres baixades i la música a tot volum. Queden pocs dies per a començar el curs i els vol aprofitar per a conèixer noies i anar de festes fent amics. Serà el moment de conèixer els seus companys de l’equip de beisbol però també serà el moment d’acabar un cicle i començar a viure les obligacions de l’edat adulta.

Més informació. Full de sala