Projecte EntreTradis a l'Escola Joan Maragall (curs 20-21)

El projecte Entreinstruments neix el curs 2014-2015 impulsat per L’Escola d’Arts en Viu amb l’objectiu d’assolir la democratització de la pràctica musical, la innovació educativa i el desenvolupament artístic, social i comunitari. Promou l'equitat i el desenvolupament personal i social a través de la música com a mitjà de transformació social.

El projecte es diversifica a partir de la conformació de diferents tipologies de plantilles instrumentals (Entrecordes, Entrevents, Entretradis). S’Utilitza la pràctica instrumental grupal per desenvolupar una experiència artística i creativa més rica, en la qual es propicia l’adquisició de valors, es treballen habilitats socials i intrapersonals, i es dóna peu a fomentar l’aprenentatge competencial transversal i la cooperació. El projecte també pretén democratitzar l'accés a l’aprenentatge d'uns instruments que habitualment no tenen entrada a les escoles.

El projecte es realitza a les aules dels diferents centres educatius participants i es desenvolupa gràcies al treball col·laboratiu entre docents de L’Escola d’Arts en Viu i els mestres de música dels propis centres. Amb l’alumnat dels diferents centres que formen EntreInstruments es creen orquestres escolars de corda, vent i música tradicional que realitzen diversos concerts al llarg del curs escolar. El projecte EntreInstruments es concreta a l'Escola Joan Maragall amb l'EntreTradis que suposa l'aprenentatge d'instruments tradicionals catalans.

El projecte que s’adreça a l’alumnat del cicle mitjà i superior de primària es desenvolupa aquest curs 2020-2021 a les escoles Sant Jaume, Jacint Verdaguer, Joan Maragall i l’Institut escola Pepa Colomer.

Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d'aquesta i d'altres accions accedint en aquest enllaç.

Treball en xarxa

Els projectes Entreinstruments tenen associat l’entorn d’aprenentatge EntreInstruments, el qual està conformat per professionals que intervenen en els 4 projectes Entreinstruments: 2 EntreCordes (escoles Sant Jaume i Pepa Colomer), 1 EntreVents (escola Jacint Verdaguer) i 1 EntreTradis (escola Joan Maragall). En ell es portà a terme la reflexió, coordinació, programació, formació, investigació i avaluació dels projectes EntreInstruments.

Notícies Entreinstruments 20-21

Veure totes

dimecres, 23 setembre, 2020 - 17:00

El programa Interseccions comença el seu 4t curs

Els diferents projectes s’adapten presencial i telemàticament

Altres accions relacionades

Projecte d'arts en viu a la secundària

Alumnat de 1r i/o 2n d’ESO, amb l’acompanyament de l’Escola d’Arts en Viu i l’equip docent dels instituts, treballa...

Projecte Entreinstruments

El projecte Entreinstruments democratitza l’accés de l’alumnat de primària a la pràctica d’instruments de vent, corda...

BUSCADOR D'ACCIONS