Projecte Connexions a l’Institut Salvador Dalí (curs 17-18)

Connexions 2017-2018 és la segona edició del projecte col·laboratiu impulsat pel Cèntric Espai Cultural. El projecte estableix un marc de treball comú entre quatre centres de secundària i compta amb el suport del l'equip tècnic del Cèntric.

Els quatre centres participants de Connexions comparteixen punt de partida comú. Es tria un concepte o situació fortament vinculat al present i molt representatiu del moment en que vivim. El concepte d'aquest curs és la 'Identitat Líquida' de Zygmunt Bauman. Aquest element inicial es posa en diàleg amb obres i plantejaments d’artistes i pensadors facilitant així que l'alumnat construeixi un espai de debat i reflexió i es connectí amb la realitat que l’envolta i a les seves pròpies experiències individuals i col·lectives. De manera col·laborativa l’alumnat defineix un punt de vista propi i li donen forma a través de diversos llenguatges (artístic, literari, periodístic). En finalitzar els processos de treball tots els instituts comparteixen els resultats en una posada en comú a l’Auditori del Cèntric Espai Cultural.

Durant el curs 2017/18  han participat els instituts Ribera BaixaBaldiri GuileraEstany de la Ricarda i Salvador Dalí.

El projecte Connexions a l'Institut Salvador Dalí es desenvolupa en diversos àmbits d’intervenció:

Treball a l’aula: Durant tot un trimestre, l'alumnat de 2n de Batxillerat ha treballat continguts relacionats amb el fotoperiodisme i entorn la figura de Zygmunt Bauman creador del concepte “societat líquida”, en la que segons el sociòleg, actualment estem immersos. Amb la col·laboració de la fotògrafa Inma Quesada i la professora del centre, han realitzat una sèrie de tres fotografies que representi, segons el seu propi punt de vista, la idea de “consumisme” .

Treball amb el centre educatiu: Sessions de coordinació i formació amb els diferents referents dels instituts així com específics al centre amb la professora referent, amb una dedicació de 8 hores.

Altres accions relacionades

Projecte Memorables a l’Institut Estany de la Ricarda

Memorables és un projecte de recuperació de la història oral del Prat iniciat per l’institut Estany de La Ricarda. És...

Projecte Connexions a l’Institut Ribera Baixa

Connexions 2020-2021 és un projecte col·laboratiu que es realitza per cinquè any consecutiu a partir de la col...

Projecte Connexions a l’Institut Estany de la Ricarda

Connexions 2020-2021 és un projecte col·laboratiu que es realitza per cinquè any consecutiu a partir de la col...

BUSCADOR D'ACCIONS