Projecte Arts Visuals a l'Institut Escola Pepa Colomer (curs 19-20)

Els projectes d’Arts Visuals en el marc d’Interseccions s’inicien en el curs 2017-2018  i es desenvolupen a partir d’una col·laboració entre l’Escola d’Art del Prat i els centre educatius que hi participen. Tenen per objectiu la democratització de l’art contemporani,  l’impuls en la innovació educativa i el desenvolupament comunitari a través de propostes que connecten el centre educatiu al teixit social de la ciutat.

Els projectes que es desenvolupen es dissenyen conjuntament entre els professionals de cada centre educatiu i els educadors de l’Escola d’Arts del Prat. En aquest procés col·laboratiu inicial es decideix l’eix temàtic del projecte i com participaran l'equip docent i l'alumnat i quines interrelacions amb el teixit social es desenvoluparan.

Enguany participen en el projecte a l’Escola d’Arts del Prat les següents escoles: L'Institut Escola Pepa Colomer,L’Escola Ramon Llull, l’Escola Can Rigoli l’Escola Jaume Balmes.

El Projecte d’Arts Visuals a l’Institut Escola Pepa Colomer té diverses àrees d’intervenció. El projecte s’ adreça als alumnes de P3 fins a 1er. Suposa la intervenció d’un nombre aproximat de150 alumnes.

Enguany, la intersecció amb l’Escola d’Arts del Prat proporciona el modelatge necessari per a poder desenvolupar els coneixements i les competències que l’escola demanda per entendre i comprometre's amb els ODS. Per aquest motiu, aquest any, es treballarà des de l’Hort i en relació a Horts Lúdics per tal de connectar els dos espais reflexionant entorn de l’afectació de les relacions amb l’entorn i de com el sistema de la indústria perverteix maneres de fer, calendaris intentant “dominar” el cicle natural, tot, des d’una perspectiva horitzontal i l’especisme.

Treball a l’aula

  • Cursos on s’intervé: P3 a 1er.
  • Nombre de sessions: 29 sessions d’1 hora.
  • Tipologies d’agrupaments:  Dos grups de nivells diferents.
  • Durada del projecte: Octubre 2019-Juny 2020

Treball amb el centre educatiu i els docents

Entorn d’aprenentatge

Aquest projecte té associat un Entorn d’Aprenentatge, l’objectiu del qual és propiciar un espai de trobada on els i les docents i els educadors i educadores comparteixin l’estat dels projectes, i les relatives inquietuds, reptes i recursos.

Coordinació entre mestres i educadors:

Realització de la proposta de projecte consensuada durant el mes de Setembre de 2019 amb l’equip docent de l’Institut Escola Pepa Colomer i l’ Escola d'Arts del Prat. Això es va coordinant al llarg del curs durant 33 sessions d’1h setmanal per educador.

Treball amb comunitats

Horts Urbans, AMPA de l’Institut Escola Pepa Colomer i Centre Cívic Ribera Baixa.

Notícies del curs 19-20 sobre Arts Visuals al Pepa Colomer

Veure totes

dimecres, 6 novembre, 2019 - 08:30

Arrenquen els nous projectes d’Arts Visuals del programa municipal IntersECCions

A les escoles Pepa Colomer, Ramon Lull, Can Rigol i Jaume Balmes
BUSCADOR D'ACCIONS