Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball associats als projectes IntersECCions. Són espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i d'eines educatives. Esdevenen facilitadors del treball en xarxa entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials; i alhora impulsen un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

L'Entorn d'Aprenentatge Grup de treball dels projectes d'Arts Visuals s'hi duu a terme la reflexió, la coordinació, programació, formació, investigació i avaluació dels projectes desenvolupats en cada centre educatiu participant i alhora es vetllarà per que el coneixement produït es transfereixi de manera eficaç al conjunt de  processos de treball en els quals s’articula Interseccions.

Objectius

  • Promoure la incorporació de canvis metodològics en l’àrea d’educació artística, especialment pel que fa a la implementació de metodologies artístiques no habituals al context escolar i la pràctica artística basades en projectes col·laboratius.
  • Proporcionar un espai de coaprenentatge, reflexió i autoformació  tant a nivell d’intercentres com en el propi centre on es desenvolupa l’activitat.
  • Garantir mecanismes de seguiment i avaluació dels projectes a partir de processos d’investigació-acció en relació a la pràctica docent en cada centre i respecte l`àmbit d’educació artística del programa Interseccions.

Desenvolupament

Aquest curs, l’eix de treball que facilitarà la reflexió pràctica és l’elaboració conjunta entre tots els centre eductius d’un glossari sobre les Arts Visuals. El procés d’elaboració d’aquestes definicions (6 per escola, 2 per trimestre) es fa en cada centre educatiu involucrant a tot  l’equip de docents de l’assignatura, facilitant així un espai d’intercanvi d’opinions.

En el grup de treball intercentre es posen en comú les aportacions de tots elsi les docents i es debaten els continguts que finalment han de conformar aquest glossari. Aquests continguts seran la base d’uns pòsters que serviran com a recurs docent.

Excepcionalment, durant el primer trimestre de curs i fins que la situació ho requereixi, les trobades es realitzaran de forma telemàtica. L'entorn consta de cinc sessions d'una hora, de novembre a juny.

Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d'aquesta i d'altres accions accedint en aquest enllaç.

Comunitats participants

El grup de treball dels projectes d'Arts Visuals està conformat per docents que intervenen en els projectes d'Arts Visuals dels següents centres educatius: a l’Institut-Escola Pepa Colomer, a l’Insitut Baldiri Guilera, a l'Escola Can Rigol i a l'Escola Ramon Llull. L'espai està gestionat per professionals de l’Escola d’Arts Visuals del Prat.

Notícies projectes Arts Visuals 20-21

Veure totes

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Entorns d'aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se

Professionals de l'educació i la cultura i persones vinculades a entitats de...

dilluns, 19 octubre, 2020 - 09:45

Arrenquen els projectes d'arts visuals del programa Interseccions

Art contemporani, llum i color, cinema, ràdio i paraula: els eixos temàtics d...

dimecres, 23 setembre, 2020 - 17:00

El programa Interseccions comença el seu 4t curs

Els diferents projectes s’adapten presencial i telemàticament

Altres accions relacionades

Projecte Arts Visuals

Els projectes d'Arts Visuals conceben l'art com a eina transformadora i com un espai de possibilitats...

BUSCADOR D'ACCIONS