Esteu aquí

Arrenquen els projectes d'arts visuals del programa Interseccions

Art contemporani, llum i color, cinema, ràdio i paraula: els eixos temàtics d'aquest curs

dilluns, 19 octubre, 2020 - 09:45

Ja han començat els projectes d’arts visuals liderats per l’Escola d’Arts Visuals del Prat en el marc del programa Interseccions, i com cada curs, s’han dissenyat de forma col·laborativa entre mestres, docents, educadores i alumnat implicat en cada un dels projectes.

Art contemporani a l'escola Can Rigol 

Enguany a Can Rigol s'intervé als grups de 1r i 2n d'ESO, TVA i F's. Amb els grups de l'ESO es planteja continuar treballant l'art contemporani posant l'accent en les arts visuals que passen fora dels museus. El projecte també proposa una col·laboració amb els artistes dels Lab Supersimetria de Torre Muntadas i acostar-los a l'aula.
Amb els grups de TVA i F's es treballarà conjuntament amb Horts Lúdics per tal de crear un dispositiu que servirà com a recurs docent durant aquest curs. Així es podran dur a la pràctica els coneixements adquirits durant el curs en relació amb conceptes relacionats amb la natura: el temps, els colors, les estacions o les fruites.

Llum, color i sentits a l'institut escola Pepa Colomer

A l'institut escola Pepa Colomer aquest curs s’intervé a P3, P4, P5 i 1r de primària. A partir de la pregunta ‘Què és l’escola?’ s’investigarà com construir relats a través de la llum i el color des d’un prisma sensorial, a través de tècniques com, per exemple, les ombres xineses.

Cinema i filosofia a l'institut Baldiri Guilera

Al projecte de cinema a l'institut Baldiri Guilera hi participa l'alumnat de 1r de batxillerat escènic i social i 2n de batxillerat social. Actualment el projecte està en una fase en la qual l'alumnat està decidint col·lectivament quin tipus de peça farà i s'estan treballant referents cinematogràfics i filosòfics. Els alumnes estan participant molt activament en la fase de disseny del projecte, fins al punt que han creat un grup de WhatsApp a través del qual debaten al voltant de la figura del filòsof Michael Foucault.

Ficció i ràdio a l'escola Ramon Llull

A l'escola Ramon Llull aquest curs es treballa la ficció amb els grups de 1r i 2n de primària. S'abordarà aquesta temàtica des de la disciplina de la ràdio per tal de descobrir com la veu, la paraula i el relat ens permeten imaginar escenes visuals. La idea és que durant tot el curs l'alumnat construeixi setmana a setmana el programa de ràdio que involucri a famílies i la comunitat a través, per exemple, d'entrevistes.

El punt de trobada dels projectes d'arts visuals: l'entorn d'aprenentatge

Aquest curs també es reprèn l'entorn d'aprenentatge de l'àmbit de les arts visuals. En formen part l'equip docent de les quatre escoles participants i les educadores implicades en cada un dels projectes. La proposta pels entorns d'aprenentatge 2020/21 és la d'elaborar un glossari entre les escoles participants. Cada una de les escoles, treballarà 2 paraules per presentar a cada sessió d'entorn d'aprenentatge. Aquest serà el resultat del treball del cos docent per debatre i consensuar, mots que defineixen la paraula "Art".

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 28 octubre, 2021 - 08:30

Una prospecció amb un georadar ajudarà a descobrir l’estructura del temple parroquial enderrocat el 1936

La intervenció, que s’ha realitzat al pàrquing de l’església, consisteix en...

dimecres, 27 octubre, 2021 - 10:30

Quatre experts del sector educatiu i cultural reflexionen sobre l’aposta municipal IntersECCions

Aprofundeixen sobre l’exercici dels drets culturals, la connexió de l’escola...

dimecres, 27 octubre, 2021 - 10:00

La Percussió com a eina d'inclusió a L'Escola d'Arts en Viu

El grup de percussió inclusiva recupera la seva activitat al 100%