Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball associats als projectes IntersECCions. Són espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i d'eines educatives. Esdevenen facilitadors del treball en xarxa entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials; i alhora impulsen un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

L’Entorn d’Aprenentatge de Coordinació del projecte en xarxa Converses Literàries és l'espai de codisseny, seguiment i avaluació del desplegament del projecte, en el qual tot el grup de treball vetlla per la coordinació de les accions en xarxa i la comunicació del projecte. Alhora s’articula com a espai d’intercanvi de coneixements, de reflexió i de millora continua del desplegament del projecte i la implementació de la metodologia de converses literàries.

Objectius

  • Facilitar la implementació dels projectes de Converses literàries.
  • Garantir mecanismes de comunicació, seguiment i avaluació dels projectes.
  • Dissenyar conjuntament les accions en xarxa entre els agents participants.

Desenvolupament

Excepcionalment, durant el primer trimestre de curs i fins que la situació ho requereixi, les trobades es realitzaran de forma telemàtica. L'entorn consta de quatre sessions de dues hores, d'octubre a maig.

Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d'aquesta i d'altres accions accedint en aquest enllaç.

Comunitats participants

El grup de treball per a la coordinació del projecte Converses literàries està conformat per docents i professionals que intervenen en els cinc centres en els quals es desplega aquest projecte: Escola Charles Darwin, Escola Galileo Galilei, Institut Estany de la Ricarda, Escola Bressol El Cabusset i Escola Bressol Sol Solet. A més a més, hi participen tècnics de la Biblioteca Atonio Martín implicats en el projecte, la direcció del Centre de Recursos Pedagògics del Prat (CRP El Prat), personal tècnic de cultura, educació i d’IntersECCions, així com membres de l’AMPA de l’Escola Charles Darwin.

Noticies del projecte en xarxa Converses Literàries 20-21

Veure totes

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Entorns d'aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se

Professionals de l'educació i la cultura i persones vinculades a entitats de...

dijous, 8 octubre, 2020 - 10:30

Què és llegir?

S’inicia el primer seminari per a mestres novells del projecte Converses...

dimecres, 23 setembre, 2020 - 17:00

El programa Interseccions comença el seu 4t curs

Els diferents projectes s’adapten presencial i telemàticament

Altres accions relacionades

Projecte en xarxa Petits Contes

Amb l'acompanyament del Centre Cívic Jardins de la Pau, l'alumnat crea històries i contes de forma col...

Projecte LECXIT

Persones voluntàries acompanyen infants de primària mitjançant sessions conjuntes de lectura oral per tal de millorar...

Projecte en xarxa Converses Literàries

Converses literàries és un projecte en xarxa que enforteix els vincles entre centres educatius, el Centre de Recursos...

BUSCADOR D'ACCIONS