Els entorns d'aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball que es desenvolupen en relació amb els projectes del Programa Interseccions. Són espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i eines educatives.

A través dels entorns d’aprenentatges es potencia el treball en xarxa entre diferents agents, afavorint la interrelació entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials. És un espai per impulsar un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el  reconeixement  del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

L’Entorn d’Aprenentatge de Coordinació del projecte Converses Literàries és fruit del laboratori de l’àmbit de Lectura desenvolupat durant el curs 2017-2018. Durant el curs anterior va ser l’espai de reflexió, coordinació, programació, seguiment i avaluació de les diferents línies de treball que derivaven del projecte. Aquest curs 2019-2020 es manté com a espai de codisseny, seguiment i avaluació  del desplegament del projecte, vetllant per la coordinació de les accions en xarxa i la comunicació del projecte; alhora s’articula com a espai d’intercanvi de coneixements, de reflexió i de millora continua del desplegament del projecte i la implementació de la metodologia de converses literàries.

Objectius

  • Facilitar la implementació dels projectes de Converses literàries.
  • Garantir mecanismes de comunicació, seguiment i avaluació dels projectes.
  • Dissenyar conjuntament les accions en xarxa entre els agents participants.

Desenvolupament

Aquest entorn consta de 6 sessions de 2h de 17-19h, repartides al llarg de tot el curs. Habitualment  es realitzen a la Biblioteca.

Comunitats participants

El grup de treball per a la coordinació del projecte Converses literàries està conformat per docents i professionals que intervenen en els 5 centres en els quals es desplega aquest projecte: Escola Charles Darwin, Escola Galileo Galilei, Institut Estany de la Ricarda, Escola Bressol El Cabusset i Escola Bressol Sol Solet. A més a més, hi participen tècnics de la Biblioteca implicats en el projecte, la direcció del Centre de Recursos Pedagògics del Prat (CRP El Prat), personal tècnic de cultura, educació i d’IntersECCions, així com membres de l’AMPA de l’Escola Charles Darwin.

Notícies del curs 19-20 sobre Converses Literàries

Veure totes

dijous, 20 febrer, 2020 - 10:00

'Converses literàries' promou la participació activa de les famílies

En l'entorn d'aprenentatge s'ha treballat la implicació de mares i pares a...
converses_literaries_institut.jpg

dijous, 7 novembre, 2019 - 18:30

El projecte Converses literàries es consolida i s'amplia en el segon curs d’aplicació

Forma part de l'àmbit de la lectura del programa municipal IntersECCions

Altres accions relacionades

Projecte LECXIT a l'Escola del Parc

El projecte LECXIT forma part del Programa Interseccions des del curs 2017-2018. Aquest projecte neix per tal d...

Entorn d'Aprenentatge Coordinació Projecte Conversa Literària

Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels...

Entorn d'Aprenentatge - Seminari aprofundiment 7-14

Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació d...

BUSCADOR D'ACCIONS