Projecte LECXIT a l'Escola Pepa Colomer (curs 18-19)

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està a treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

Setmanalment, diversos voluntaris i voluntàries, principalment joves dels instituts propers, acompanyen de forma lúdica i amena els infants en la lectura. Les accions del LECXIT es desenvolupen en horari no lectiu, en finalitzar l’horari escolar i de manera coordinada. En paral·lel també es desenvolupen un ventall d’accions comunitàries que connecten alumnes, voluntaris i ciutat.

És un projecte que utilitza la metodologia APS (Aprenentatge i Servei)  i està impulsat per Interseccions, el departament de ciutadania i la Fundació Jaume Bofill. 

Aquest curs 2018-2019 hi participen 7 escoles de primària i 4 instituts: Galileo Galilei, Joan Maragall, Pepa Colomer, Josep Tarradellas, Jacint Verdaguer, Charles Darwin, Baldiri Guilera, Salvador Dalí, Ribera Baixa i Estany de la Ricarda. 

Informació detallada entorn les àrees d'intervenció a del projecte LECXIT a L'Escola Pepa Colomer  pendent d'actualització:

Treball a l’aula

Sessions setmanals dinamitzades pel voluntariat de manera individualitzada amb els infants en les quals es treballa la lectura. Aquest curs han participat 14 alumnes de l’Escola, de 4t i 5è curs, i 10 persones voluntàries estudiants de l’Institut Ribera Baixa i l’Institut Baldiri Guilera i 1 persona del punt de voluntariat de Cases d’en Puig, que han participat de manera activa.

Les persones voluntàries proposen lectures basades en les necessitats d’aprenentatge i els interessos de cada infant; trien lectures d’entre els lots de llibres cedits per la Biblioteca Antonio Martín i proposen activitats basades en els materials de suport per al voluntariat.

Treball amb el centre educatiu

Sessions de coordinació amb les tutores i la direcció on s’avalua i dissenya el projecte.

Activitats comunitàries

En diversos moments del curs  es realitzen activitats en les quals es convida a les famílies i tota la comunitat educativa. En el darrer curs es  va fer el taller de narració de contes amb el llibre Amic meu! que tractava la temàtica dels refugiats. El taller estava dinamitzat per una de les persones voluntàries de l’entitat Open Cultural Center. Es va fer una sessió habitual del LECXIT a la Biblioteca Antonio Martín on les parelles van disposar d’un espai per compartir la lectura i conèixer novetats literàries.

 

Notícies del curs 18-19 sobre el projecte LECXIT

Veure totes
ee-grup.jpg

dilluns, 8 juliol, 2019 - 12:30

El programa municipal IntersECCions realitza 65 accions per vincular educació, cultura i comunitat, 23 més que el curs passat

Les dades de balanç d’aquest curs escolar es van presentar durant l’Escola d...
image1.jpeg

dimarts, 11 juny, 2019 - 16:45

Comiat del 8è curs del projecte LECXIT al Prat

Un any més, amb el tancament del curs escolar finalitza el projecte LECXIT, que forma part del programa municipal IntersECCions. Entre les 7 escoles participants en el ...
interseccionsdesplegable

dijous, 13 desembre, 2018 - 10:15

IntersECCions, a la 16a Mostra d'Entitats

Durant els dies 14, 15 i 16 de desembre de 2018 se celebrarà la 16a Mostra d’Entitats del Prat de Llobregat, en el marc de la Fira Avícola i Comercial, i el programa municipal...
srl_2235.jpg

dilluns, 10 desembre, 2018 - 18:15

IntersECCions al Diari de l'Educació

Jaume Carbonell visita el Prat per conèixer de primera mà el programa...

dimecres, 28 novembre, 2018 - 10:30

En marxa un nou curs del LECXIT al Prat!

El projecte forma part del programa Interseccions des de l'any 2017

dimecres, 3 octubre, 2018 - 12:30

Voleu fer voluntariat al Lècxit?

Qui vulgui pot col·laborar en la millora educativa dels infants del Prat a...

Altres accions relacionades

Projecte en xarxa Petits Contes

Amb l'acompanyament del Centre Cívic Jardins de la Pau, l'alumnat crea històries i contes de forma col...

Projecte LECXIT

Persones voluntàries acompanyen infants de primària mitjançant sessions conjuntes de lectura oral per tal de millorar...

Projecte en xarxa Converses Literàries

Converses literàries és un projecte en xarxa que enforteix els vincles entre centres educatius, el Centre de Recursos...

BUSCADOR D'ACCIONS