Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball associats als projectes IntersECCions. Són espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i d'eines educatives. Esdevenen facilitadors del treball en xarxa entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials; i alhora impulsen un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

L'entorn d'aprenentatge seminari de dinamització lectora 0-6, dirigit a docents d’escoles bressol i cicle infantil i tècniques de la biblioteca, s'entén com a espai d’intercanvi i pràctica activa de la dinamització lectora a l’escola bressol i al cicle infantil (iniciat durant el curs 2018-2019 dins del projecte Converses literàries). Es treballa a partir d’eixos com: abordar els contes clàssics, les instal·lacions artístico-literàries i la dinamització lectora amb les famílies.També en aquest espai es defineixen com seran els acompanyaments que els experts en literatura infantil faran als diferents centres participants.

Aquest curs l'entorn es centra en treballar un enfocament de com documentar l’aprenentatge per tal de fer-lo extensiu a la resta del claustre, tot generant mecanismes de traspàs cap a la resta de persones implicades dins dels propis centres. 

Objectius

  • Aprofundir en la dinàmica de com dinamitzar la lectura a l’escola bressol i al cicle infantil.
  • Treballar com documentar l’aprenentatge per tal de fer-lo extensiu a la resta del claustre.

Desenvolupament

Excepcionalment, durant el primer trimestre de curs i fins que la situació ho requereixi, les trobades es realitzaran de forma telemàtica. El seminari consta de tres sessions de dues hores, d'octubre a maig.

Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d'aquesta i d'altres accions accedint en aquest enllaç.

Comunitats participants

En el seminari hi participen docents d’escoles bressol i cicle infantil dels següents centres educatius: Escola Charles Darwin, Escola Galileo Galilei, Escola Bressol El Cabusset i Escola Bressol Sol Solet. A més a més, el personal tècnic de la Biblioteca Antonio Martín participa i gestiona aquest espai coordinant-se amb els experts en literatura infantil que imparteixen la formació (Anna Juan Cantavella i Marc Alabart Barba).

Noticies del projecte en xarxa Converses Literàries 20-21

Veure totes

dijous, 22 octubre, 2020 - 16:00

Entorns d'aprenentatge: espais compartits on reflexionar, crear, formar-se i inspirar-se

Professionals de l'educació i la cultura i persones vinculades a entitats de...

dijous, 8 octubre, 2020 - 10:30

Què és llegir?

S’inicia el primer seminari per a mestres novells del projecte Converses...

dimecres, 23 setembre, 2020 - 17:00

El programa Interseccions comença el seu 4t curs

Els diferents projectes s’adapten presencial i telemàticament

Altres accions relacionades

Projecte en xarxa Petits Contes

Amb l'acompanyament del Centre Cívic Jardins de la Pau, l'alumnat crea històries i contes de forma col...

Projecte LECXIT

Persones voluntàries acompanyen infants de primària mitjançant sessions conjuntes de lectura oral per tal de millorar...

Projecte en xarxa Converses Literàries

Converses literàries és un projecte en xarxa que enforteix els vincles entre centres educatius, el Centre de Recursos...

BUSCADOR D'ACCIONS