Els Entorns d'aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball que es desenvolupen en relació amb els projectes del Programa Interseccions. Són espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i eines educatives.

A través dels entorns d’aprenentatges es potencia el treball en xarxa entre diferents agents, afavorint la interrelació entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials. És un espai per impulsar un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d'una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el  reconeixement  del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

El seminari d’aprofundiment en dinamització lectora 0-6 , dirigit a docents d’escoles bressol i cicle infantil i tècnics de biblioteca, es planteja com un espai per aprofundir en la dinàmica de com dinamitzar la lectura a l’escola bressol i el cicle infantil (iniciada durant el curs 2018-2019 dins del projecte Converses literàries). Es treballa a partir d’eixos com: abordar els contes clàssics, les instal·lacions artístico-literàries i la dinamització lectora amb les famílies. També en aquest espai es defineixen com seran els acompanyaments que els experts en literatura infantil faran als diferents centres participants.

Objectius

  • Aprofundir en la dinàmica de com dinamitzar la lectura a l’escola bressol i el cicle infantil.

Desenvolupament

El seminari consta de 6 sessions de 2h mensuals de 17.30-19.30h, d’octubre a març. Es realitzen habitualment a la Biblioteca.

Comunitats participants

En el seminari hi participen docents d’escoles bressol i cicle infantil dels següents centres educatius: Escola Charles Darwin, Escola Galileo Galilei, Escola Bressol El Cabusset i Escola Bressol Sol Solet. A més a més, el personal tècnic de la Biblioteca participa i gestiona aquest espai coordinant-se amb els experts en literatura infantil que imparteixen la formació (Anna Juan Cantavella, Marc Alabart Barba, Marta Roig Pagès i Montse Colilles).

Notícies del curs 19-20 sobre Converses Literàries

Veure totes

dijous, 20 febrer, 2020 - 10:00

'Converses literàries' promou la participació activa de les famílies

En l'entorn d'aprenentatge s'ha treballat la implicació de mares i pares a...
converses_literaries_institut.jpg

dijous, 7 novembre, 2019 - 18:30

El projecte Converses literàries es consolida i s'amplia en el segon curs d’aplicació

Forma part de l'àmbit de la lectura del programa municipal IntersECCions

Altres accions relacionades

Projecte LECXIT a l'Escola del Parc

El projecte LECXIT forma part del Programa Interseccions des del curs 2017-2018. Aquest projecte neix per tal d...

Entorn d'Aprenentatge Coordinació Projecte Conversa Literària

Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels...

Entorn d'Aprenentatge - Seminari aprofundiment 7-14

Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació d...

BUSCADOR D'ACCIONS