Els projectes en xarxa són processos col·laboratius entre diversos centres educatius, equipaments culturals i entitats. Es participa des de la corresponsabilitat i la implicació, tant en el disseny del projecte, com en la seva coordinació i desenvolupament. Són una eina per afavorir la intersecció entre educació i cultura des d’una persperctiva comunitària i a escala de ciutat.

Aquest és el tercer any d’implementació del projecte en xarxa Converses Literàries, que va sorgir del laboratori de l’àmbit de lectura dut a terme durant el curs 2017-2018.

L’objectiu principal del projecte Converses Literàries és potenciar la conversa literària en horari lectiu i extraescolar amb voluntat de facilitar experiències de lectura crítica que alhora enforteixin els vincles i intercanvis entre centres educatius, famílies i la Biblioteca Antonio Martín.

Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d'aquesta i d'altres accions accedint en aquest enllaç.

Treball en xarxa

En aquest projecte en xarxa hi participen les escoles Charles DarwinGalileo Galilei, les escoles bressol Cabusset i Sol Solet , l’institut Estany de la Ricarda, el Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat, la Biblioteca Antonio Martín i l’Ampa de l’Escola Charles Darwin.

  • Espais de coordinació

En el marc de l’entorn d’aprenentatge de coordinació del projecte es dissenyen i es coordinen les activitats en xarxa i la comunicació del projecte i alhora s’intercanvien coneixements i reflexions sobre la implementació de la metodologia de converses literàries.

  • Accions en xarxa

Les activitats destinades a reforçar la relació i cooperació entre tots els agents participants es decidiran i dissenyaran conjuntament al llarg del curs en l’entorn d’aprenentatge.

Treball amb els centre educatius i els docents

En el marc d’aquest projecte els centres educatius reben un lot de llibres il·lustrats seleccionats acuradament per la Biblioteca Antonio Martín amb un criteri de qualitat i idoneïtat per poder desenvolupar el treball pedagògic que planteja la metodologia de Converses literàries. A més, des de la biblioteca es fa un acompanyament a tots els centres educatius al llarg del curs.

El projecte continua amb els dos seminaris que es complementaran amb acompanyaments (virtuals i presencials) als docents dels centres educatius. Com a novetat del curs s'organitzen unes formacions específiques per a professorat novell en el projecte i es treballa per fer extensible el coneixement del projecte al conjunt de la comunitat educativa dels centres participants.

Dirigit a docents d’escoles bressol i cicle infantil i tècnics de la biblioteca. És un espai per aprofundir en la dinàmica de treball de la lectura a l’aula per l’escola bressol i el cicle infantil.

Dirigit a docents de primària i secundària i tècnics de la biblioteca. És un espai que planteja aprofundir en la dinàmica de conversa literària a l’aula.

Transferència de coneixement

En aquests espais formatius es potencia que cada docent dels centres educatius participants comparteixi els aprenentatges i pràctiques que van desenvolupant a l’aula amb el conjunt dels docents i educadores de la resta de centres participants.

Acompanyaments als centres educatius

Per reforçar el desplegament de les converses literàries i la dinamització lectora a les aules, els centres educatius comptaran amb unes hores d’acompanyament de treball d'aula per part d’experts en literatura infantil i juvenil. L’inici i la temporalització de les sessions s’aniran definint al llarg del primer trimestre i en base als coneixements treballats en els seminaris.

Noticies Converses Literàries 20-21

Veure totes

dijous, 8 octubre, 2020 - 10:30

Què és llegir?

S’inicia el primer seminari per a mestres novells del projecte Converses...

dimecres, 23 setembre, 2020 - 17:00

El programa Interseccions comença el seu 4t curs

Els diferents projectes s’adapten presencial i telemàticament

Altres accions relacionades

Projecte LECXIT a l'Escola del Parc

El projecte LECXIT forma part del Programa Interseccions des del curs 2017-2018. Aquest projecte neix per tal d...

Entorn d'Aprenentatge Coordinació Projecte Conversa Literària

Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels...

Entorn d'Aprenentatge - Seminari aprofundiment 7-14

Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació d...

BUSCADOR D'ACCIONS