Projecte Memorables a l’Institut Estany de la Ricarda (curs 20-21)

Memorables és un projecte de recuperació de la història oral del Prat iniciat per l’institut Estany de La Ricarda. És un projecte que compta amb alumnat del servei comunitari i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal del Prat.

A partir del curs 2017-2018, l’activitat s’insereix dins del marc del Programa Interseccions i s’obre a la ciutat  per tal que respongui als objectius d’educació, cultura i ciutadania, formant part d’una de les exposicions organitzades des de Patrimoni: ‘Les Dones a la Fàbrica’ (curs 2017-2018), ‘Quan l’estiu era en blanc i negre' (curs 2018-2019) i Com ens vestíem? (curs 2019-2020).

El projecte posa l’accent en el paper de la memòria oral de la ciutat, la qual es considera determinant per la identitat local. En cada edició del Memorables s’escull una temàtica concreta que es treballa a partir de diferents accions: els alumnes visiten l’Arxiu, es formen en recerca i investigació històrica, es documenten, preparen les entrevistes, les enregistren i les editen. Posteriorment, es comparteixen per plataformes d’Internet i en una exposició.

Fins ara, s’han dut a terme 51 entrevistes d’àmbits diversos com el patrimoni, la cultura, l’esport, les empreses locals, el sector del lleure o la indumentària.

Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d'aquesta i d'altres accions accedint en aquest enllaç.

Notíces del projecte del curs 2021-2022

Veure totes

dilluns, 20 juny, 2022 - 12:00

Una nova edició de Memorables

Els entrevistats expliquen la seva arribada al Prat

Altres accions relacionades

Projecte Itineraris de Coneixement de la Ciutat

Proposta educativa impulsada per l’Arxiu municipal del Prat i els programes de Cultura popular i Patrimoni adreçada a...

Projecte Connexions

Connexions proposa un treball col·laboratiu entre quatre instituts de la ciutat i el Cèntric Espai Cultural perquè...

Projecte Memorables

Posa en contacte l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Estany de la Ricarda amb persones que van viure la història del...

BUSCADOR D'ACCIONS