Esteu aquí

Una nova edició de Memorables

Els entrevistats expliquen la seva arribada al Prat

dilluns, 20 juny, 2022 - 12:00

Memorables és un  projecte de servei comunitari que duu a terme l'Institut Estany de La Ricarda. Compta amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal del Prat i forma part de l’àmbit de Coneixement de la Ciutat, d’IntersECCions. Té com a objectius principals recollir testimonis orals sobre diferents aspectes de la vida local i crear un mapa sonor d’històries. Aquest aprenentatge-servei té diferents moments: els alumnes visiten l’Arxiu Municipal del Prat, on reben una formació sobre les fonts orals, i posteriorment es documenten sobre el tema escollit a tractar, preparen les entrevistes, les enregistren i les editen. 

El resultat del projecte s’incorpora a una de les exposicions de temàtica local organitzades des del Programa de Patrimoni Cultural i, a través del blog educatiu de l’institut, es poden consultar les filmacions de les diferents edicions del projecte.

En aquesta edició el resultat del treball s’ha vinculat a una exposició amb temàtica sobre la migració.  L’exposició  Encreuaments, l’evolució demogràfica del Prat,  que es pot visitar al Cèntric Espai Cultural  i als  equipaments cívics des del 14 de juny fins al 5 de novembre, incorpora i fa visible el resultat d’un curs de treball col·laboratiu. L'alumnat ha pogut conèixer de prop les vivències dels entrevistats, quins van ser els motius que els van portar al Prat,  com van trobar feina i quines dificultats i entrebancs es van trobar. Molts d'ells ens expliquen l'evolució que ha tingut la ciutat pel que fa a serveis i equipaments.  Són històries que, sovint, han hagut de fer per necessitat. En altres casos ha estat per relacions familiars o sentimentals.

Tots els materials elaborats per l’alumnat passen a formar part del fons de l’Arxiu Municipal del Prat i, per tant, de la memòria de la ciutat.

Fins ara, s’han dut a terme més de seixanta entrevistes d’àmbits diversos com el patrimoni, la cultura, l’esport , les empreses locals, la repressió franquista, entre d'altres.  En aquest enllaç podeu veure el making off que va fer l'alumnat del curs passat.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...