Fem comunitat durant el confinament

Quedar-nos a casa és un exercici dur, però imprescindible per aturar l'epidèmia del coronavirus. Nombroses entitats, des d'AVV fins a grups esportius; persones a títol individual o comerços del Prat han desenvolupat un ampli ventall de propostes en camps ben diversos per acompanyar-nos i fer més fàcil aquest confinament. Fent-ho, enforteixen la comunitat del Prat. Tot seguit, agrupades per àrees, podeu trobar moltes de les propostes.

#AlPratEnsCuidem

 • L’Ajuntament de Prat ha creat un nova secció web per recollir tota la informació sobre les iniciatives de voluntariat que s’estan duent a terme a la ciutat, front a l’emergència del coronavirus.
 • L'Ajuntament canalitza les donacions de material sanitari de persones, entitats i empreses. Qui tingui material que vol donar s’ha de posar en contacte amb els serveis municipals de Ciutadania, als correus electrònics voluntariat@elprat.cat o entitats@elprat.cat, a través d'aquest formulari o bé trucant a la OIAC al telèfon 933 790 050. Protecció Civil valorarà l’oferta i, en cas que el material sigui d’utilitat, els serveis municipals el passaran a recollir al domicili.
 • Habitualment, es convoquen (a les 22h o a les 20h) aplaudiments als balcons en reconeixement de la tasca que estan fent els i les professionals de la sanitat pública. Es convoquen a través de les xarxes socials.
 • Algunes veïnes i veïns estan penjant pancartes als seus balcons amb missatges positius, sobretot adreçats als infants.
 • Nombrosos comerços i empreses estan oferint material i serveis de forma desinteressada. Un basar xinès, la ferreteria Fermon, i la Fundació Rubricatus han cedit mascaretes, guants, i altres materials de protecció, i el Centre Mèdic Marina ha ofert el seu personal al servei públic d'atenció primària.
 • La comunicat xinesa pratenca ha fet diverses donacions de material sanitari als serveis municipals de Protecció Civil. 
 • L'Associació de Veïns i Veïnes de la Barceloneta proposa al veïnat del barri que comparteixi petits vídeos sobre la seva activitat en aquests dies de confinament.  A l'stories del seu canal d'Instagram podeu veure tots els vídeos que han publicat amb l'etiqueta #alabarcelonetaenscuidem 
 • També hi ha alguns restauradors del Prat que s'han ofert per cuinar per als col·lectius més vulnerables, com el bar Dolmar i el restaurant Rustic del Prat o el restaurant Il Versetto.
 • La Fundació Rubricatus continua oferint el servei de càtering a domicili a persones grans durant el període de confinament, per garantir que els seus beneficiaris/àries segueixin mantenint una alimentació saludable. Rubricatus aprofita les donacions dels horts municipals per als àpats a domicili. 
 • La Cooperativa d'usuaris, familiars i amics de la Fundació Rubricatus (Cooufar) ha fet una donació de 1.250 euros a la Creu Roja per a l’adquisició de material de neteja i sanitari, destinat a l'acció humanitària de l'organització front al coronavirus al Prat.
 • El Punt Solidari del Prat segueix actiu, per distribuir productes alimentaris i de primera necessitat (higiene, neteja...) entre les persones en situació de vulnerabilitat. El voluntariat de la Creu Roja, que s'ocupa de la coordinació de l'espai a través d'un conveni amb l'Ajuntament del Prat i Càritas, segueix actiu perquè les persones en situació de vulnerabilitat segueixin rebent el suport que necessiten, també durant l'estat d'alarma. 
 • L'Associació El Prat Crea està confeccionant mascaretes de tela per al CAP Ramona Via

 • Si sou makers i esteu vinculats al Prat, us convidem a posar la tecnologia i els vostres coneixements al servei de la salut per donar suport a tots els professionals que estan fent front a l’emergència sanitària pel coronavirus a la ciutat. Actualment, es coordinen a través del grup de telegram “Coronavirus makers” i al web coronavirusmakers.org

 • La comunitat dels Horts Municipals ha volgut posar les seves collites a disposició de l’Ajuntament del Prat, del Punt Solidari i de La Fundació Rubricatus de manera altruista, per fer-les arribar als col·lectius del Prat que ho puguin necessitar. 

 • El Rotary Club del Prat compra material per a la gent gran davant de l'actual context de crisi per a les persones ancianes de les residències Penedès i Onze de Setembre i per a unes altres 50 que viuen soles.

 

 • L'estudi de Wellness i dansa estudi 10 ofereix cada dia al seu canal d'Instagram tutorials per fer exercici a casa.
 • És important preservar el benestar psicològic i emocional durant els dies de confinament.  El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya compta amb la guia “Recomanacions de gestió psicològica durant quarantenes per malalties infeccioses” amb recomanacions útils amb aquesta finalitat.
 • Des d'Afabaix (Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat) ofereixen atenció psicològica per telèfon durant aquetes setmanes de confinament. Us podeu posar en contacte amb Isabel Macanaz 649154728 / Mercè Rull 639819440. 
 • Afabaix també ha compartit diverses recomanacions adreçades a les families que conviuen amb una persona amb Alzheimer durant els dies de confinament. 
 • L'entitat Prat Actiu organitza al seu canal d'Instagram l'activitat familiar Exercici Prat Actiu per mantenir-vos en forma a casa. 
 • Els serveis socials municipals han reforçat els serveis d’acompanyament a famílies amb infants i col·lectius vulnerables durant el confinament. Entre d'altres materials, ha elaborat una guia amb recomanacions per mantenir una bona convivència familiar durant aquests dies. 

 • Mentres duri la situació de confinament, el voluntariat de GATS realitzarà diversos contactes telefònics amb les persones grans que formen part del projecte Antenes (per detectar i ajudar persones que es troben en situació de soledat no volguda). També s'activaran els contactes telefònics amb les persones que participen als espais grupals i que es troben en situació de major vulnerailitat, perquè se sentin acompanyades. 

 • El CPS Francesc Palau segueix atenent telefònicament les persones que ho necessitin i, a més, ha posat en marxa diversos jocs i activitats online. Cal tenir en compte que totes les seves formacions han quedat anul.lades fins a nou avís.

 • L'Associació Areola està fent reunions virtuals mitjantçant la plataforma zoom el primer dimecres de mes i tercer dimarts de mes. Per accedir-hi cal posar-se en contacte amb l'associació. Continuen atenent consultes via grup whatsapp, mail i facebook, per aquelles mares que ho necessiten.

 • L'Associació Española Contra el Càncer obre a disposició de tota la ciutadania el seus serveis d'atenció psicològica gratuita (24 h / 7 dies a la setmana)  per a persones que han perdut un ésser estimat durant aquesta crisis sanitària.A través del 900 100 036 o del seu web.

 • Picacrestes Dansaires del Prat ens porta cada dia un nou ball tradicional per mantenir el cos actiu al seu canal d'Instagram.

 • Fundesplai proposa webinars per aprendre sobre temes diversos, alguns d'ells sobre tècniques per millorar el nostre benestar emocional 

 

 • El Festival Esperanzah celebra des del 16 de març al seu instagram el festival #esperanzahacasaAquí us donem més detalls d'aquesta iniciativa. 
 • L'entitat Picacrestes Dansaires del Prat proposa que, mentre som a casa, que millor que ballar una mica i aprendre balls tradicionals? Podeu trobar la informació al seu bloc o al canal d'Instagram. 
 • Cada tarda entre les 18h i les 19 h, a l'Instagram de la Casa de Sevilla del Prat, es fa una connexió en directe amb una de les seves professores. Si voleu passar una bona estona ballant, us podeu connectar a través del compte d'Instagram casadesevillaelprat
 • El Cinema Capri del Prat ens recomanacada dia una pel·lícula de la programació de tv en obert, a través dels seus canals socials facebook, instagram i twitter.

Iniciatives solidàries i de suport mutu #AlPratEnsCuidem

Veure totes

dilluns, 31 maig, 2021 - 10:00

Acte en memòria de les víctimes pratenques del coronavirus

El camp de futbol de l'CEM Estruch acollirà, el 27 de juny, una commemoració...

dilluns, 14 desembre, 2020 - 11:30

El Prat dona les gràcies a les persones voluntàries de la ciutat

Videoconferència sobre “Aprendre, viure i somiar en moments d’incertesa i por”

dimecres, 25 novembre, 2020 - 09:15

L'Ajuntament reactiva les trucades a persones grans que viuen soles

Tal com ja es va fer durant la primera onada de la covid-19