Esteu aquí

Els projectes d'Arts en Viu apropen la dansa, el teatre i la música a les escoles

Són 9 projectes d'IntersECCions repartits entre centres de primària i secundària

dijous, 19 novembre, 2020 - 09:00

Aprendre a tocar un instrument de vent o de corda a l'educació primària, a ballar amb la dansa creativa a l'educació infantil, o a actuar en una obra de teatre a primer i segon de secundària, són algunes de les competències artístiques que l'alumnat aprèn amb els projectes que 7 escoles del Prat realitzen conjuntament amb L'Escola d'Arts en Viu.

Tot i la situació de pandèmia, les escoles han demostrat ser uns espais segurs i per tant tots els projectes d'IntersECCions s'han pogut mantenir, amb algunes adaptacions per garantir mesures de distància i neteja dins dels grups bombolla.

Actualment s'estan realitzant 4 projectes de música, 4 projectes de teatre i 1 projecte de dansa a les escoles Jacint Verdaguer, Jaume Balmes, Joan Maragall, Josep Tarradellas, institut escola del Prat, Sant Jaume i institut escola Pepa Colomer. Participen en aquests projectes 13000 alumnes en edats que van des de P3 fins a 2n d'ESO.

Els projectes de música: l’Entrevents, l’Entrecordes i l’Entretradis

Els projectes de música estan orientats a la pràctica d'un instrument en conjunt, reben el nom d'Entreinstruments, i ofereixen la possibilitat de tocar en un format d'orquestra de corda o de vent o conjunt de música tradicional.

A l’escola Jacint Verdaguer en el projecte Entrevents enguany treballen amb l’objectiu d’integrar tota l’activitat del centre el tema de “les olimpíades” com a inspiració. Aquest curs, però, els alumnes de 6è no poden tocar instruments de vent per a garantir les mesures de seguretat. Ara bé, com que portaven tots aquests anys tocant, han volgut seguir amb la pràctica amb els instruments de l’aula de música de l’escola.

A l’ institut escola Pepa Colomers’està desenvolupant l’Entrecordes en format orquestra en grups bombolla tot interpretant cançons que ja saben i aprenent-ne de noves.

A l’escola Sant Jaume que també fa Entrecordes, aquest any es posa l’èmfasi en els coneixements i habilitats lligats a la música i el cos, com la consciència del propi cos ens ajuda a tocar millor i com també, el moviment, aconsegueix donar-nos fluïdesa per a desenvolupar la nostra musicalitat. 

Enguany, a l’escola Joan Maragalles durà a terme l’Entretradis amb la pràctica dels instruments tradicionals a 4t, 5è i 6è. A 3r de primària, en canvi, es treballarà les músiques tradicionals a través de la lectura, la percussió corporal i els instruments de percussió.

Els projectes de teatre a l’Institut Escola del Prat i a les escoles Jaume Balmes, H. Josep Tarradellas i Joan Maragall

Els projectes de teatre es desenvolupen en la majoria dels centres vinculats a les competències lingüístiques i d'expressió oral, o a les competències d'expressió corporal.

Durant el primer trimestre es treballen dinàmiques i jocs teatrals que permeten prendre consciència corporal i de l'espai, treballar el moviment, l'individu i el grup i l'escolta.

Els grups de sisè de primària del Josep Tarradellas continuaran el treball que es va quedar inacabat el curs passat amb l’obra "Funàmbulus" i a segon de primària duran a terme una petita mostra relacionada amb el projecte de l'escola.

L'escola Jaume Balmes també continuarà amb el projecte de barri del curs passat "I tu com vas arribar de Sant Cosme?”

L'escola Joan Maragall i l'Institut Escola del Prat començaran noves creacions a partir del segon trimestre amb els diferents grups classe on s’intervé.

El projecte de dansa a l’escola H. Josep Tarradellas

El projecte de dansa té clarament un objectiu de coneixement del propi cos i desenvolupament psicomotriu. Les classes de dansa, durant aquest primer trimestre, s’han centrat en el cos i l'espai. També s’aborden els diferents ritmes musicals. A més, sempre es fa escalfament al començament de  la classe i tots els alumnes han interioritzat aquesta rutina molt positivament.

Els projectes d’Arts en Viu: projectes amb i per la comunitat

Tots els projectes enriqueixen l'àrea d'educació artística de l'alumnat i potencien competències transversals com la creativitat, la cooperació i la vivència del fet artístic. Els equips de docents que duen a terme aquests projectes es construeixen amb mestres de les escoles i professorat de música, dansa o teatre de L'Escola d'Arts en Viu.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 28 octubre, 2021 - 08:30

Una prospecció amb un georadar ajudarà a descobrir l’estructura del temple parroquial enderrocat el 1936

La intervenció, que s’ha realitzat al pàrquing de l’església, consisteix en...

dimecres, 27 octubre, 2021 - 10:30

Quatre experts del sector educatiu i cultural reflexionen sobre l’aposta municipal IntersECCions

Aprofundeixen sobre l’exercici dels drets culturals, la connexió de l’escola...

dimecres, 27 octubre, 2021 - 10:00

La Percussió com a eina d'inclusió a L'Escola d'Arts en Viu

El grup de percussió inclusiva recupera la seva activitat al 100%