Projecte en xarxa English Workshops (curs 19-20)

Els projectes en xarxa són processos col·laboratius entre diversos centres educatius, equipaments culturals i entitats. Es participa des de la corresponsabilitat i la implicació, tant en el disseny del projecte, com en la seva coordinació i desenvolupament. Són una eina per afavorir la intersecció entre educació  i cultura des d’ una perspectiva comunitària i a escala de ciutat.

El projecte English workshops va néixer el curs 2018-2019 com una proposta de ciutat amb la voluntat d’enfortir la tasca engegada el curs anterior amb la incorporació d’Auxiliars de Conversa als centres educatius i alhora  potenciar la connexió entre espai lectiu i no lectiu.

Per tal de millorar les competències en llengua anglesa de l'alumnat i impulsar la innovació metodològica en els diferents espais d’aprenentatges, es potencia l’ús de l’anglès en contextos educatius posant  l’accent en la motivació de l’alumnat participant.

És per això que a través dels diferents tallers en horari no lectiu que proposa el projecte  English workshops, planteja a l’alumnat una exposició real i significativa a la llengua a través de tallers temàtics que responguin a les seves motivacions i que ajudin a dotar l’alumnat d’una competència comunicativa sòlida.

Els tallers es desenvolupen posant l’anglès en relació a tres àmbits: l’artístic, el tecnològic i l’esportiu. Més a baix es detallen els tallers de cada àmbit.

Cada un dels instituts de la ciutat proposa diferents tallers oberts a tot l’alumnat de la ESO del Prat de Llobregat

Les inscripcions son anuals i cada trimestre es pot canviar de taller. Podeu consultar les diferents propostes mitjançant aquest enllaç i accedir a la inscripció online aquí.

 

Treball en xarxa

El projecte s’ha desenvolupat en col·laboració amb quatre 4 instituts de secundària de la ciutat (Baldiri Guilera, Salvador Dalí, Estany de la Ricarda i Ribera Baixa) i alhora s’ha treballat amb les Ampes per explicar el model pedagògic que es proposa des dels English workshop.

Gràcies a aquest treball en xarxa el professorat dels tallers es coordina amb cadascun dels centres per conèixer els continguts en llengua anglesa que s’estan treballant a l’aula en l’horari lectiu, aplicant-los, després, als seus tallers.

 

Treball amb l’alumnat

  • Cursos on s’intervé: 1r a 4t d’ESO
  • Dedicació setmanal: 6 h a cada centre (3 hores per taller)
  • Assignatures on s’intervé: Llengua anglesa.
  • Durada del projecte: Octubre 2019-Juny 2020

 

Tallers

Aquest curs 2019-2020 s’han posat en marxa els següents tallers:

  • Arts & Crafts: Taller de caràcter pràctic on l'alumnat experimenta, descobreix i desenvolupa tota la seva creativitat generant peces artístiques singulars mentre aprèn anglès.

                   Dilluns i dimecres de 16 a 17:30h a l' Institut Baldiri Guilera

  • Social Networks : Taller de caràcter pràctic on les xarxes socials son les protagonistes. El contingut gira entorn als interessos de l'alumnat: el món de la comunicació, el disseny gràfic i el bon ús de les xarxes socials.

                   Dimarts i dijous de 16 a 17:30h a l'Institut Ribera Baixa

                   Dilluns i dimecres de 17:30 a 19h a l'Institut Baldiri Guilera 

  • Sports: Taller de caràcter pràctic on l'alumnat coneix diverses modalitats d'esports d'arreu del món. A través de diferents esports, s'amplia l'espontaneïtat en l'ús de l'anglès i el coneixement cultural d'altres països.

                   Dimarts i dijous de 16 a 17:30h a l'Institut Estany de la Ricarda

  • Dance and music: Taller de caràcter pràctic que té com a objectiu utilitzar la música i la dansa per augmentar la fluïdesa en la comprensió auditiva i verbal, practicant la pronunciació i l'accent. El contingut gira entorn als interessos de l'alumnat: utilització d'instruments innovadors i la creació de coreografies divertides.

                   Dimarts i dijous de 17:30 a 19h a l'Institut Estany de la Ricarda

  • Robotics: Taller de caràcter pràctic on, a través de la tecnologia, es potencia el desenvolupament de les capacitats i destreses de l'alumnat, impulsant els seus resultats acadèmics i preparant-los pel futur d'una forma innovadora, divertida i motivadora.

                    Dilluns i dimecres de 16 a 17:30h a l'Institut Salvador Dalí

                    Dimarts i dijous de 17:30 a 19h a l'Institut Ribera Baixa

 

Compartir amb la ciutat

El curs passat va realitzar-se l’Spring Festival, una proposta festiva d’anglès on l’alumnat participant del projecte English workshops va mostrar a la ciutadania la feina realitzada al llarg del curs 2018-2019 i en la que va ser el principal protagonista.

Aquest curs, en el marc del Compartim Interseccions 2020, s’organitzarà una proposta similar que es dissenyarà  entre tots els centres educatius durant el curs i que tindrà lloc a la Primavera.

Notícies del curs 19-20 sobre els English Workshops

Veure totes

divendres, 29 novembre, 2019 - 14:30

Obertes les inscripcions per al 2n trimestre dels English Workshops

Són tallers temàtics en anglès adreçats a joves d'ESO

dilluns, 21 octubre, 2019 - 13:00

English Workshops i LECXIT, dos exemples d'educació amb emoció

El programa municipal IntersECCions treballa per transformar l'aprenentatge...

dimecres, 10 juliol, 2019 - 17:45

Nova edició dels English Workshops per al curs 2019-2020

Nova oferta dels tallers de cara al curs vinent

Altres accions relacionades

Projecte Auxiliars de conversa al Centre Cívic Jardins de la Pau

El projecte Auxiliars de Conversa d’Anglès neix l’any 2017 amb la voluntat d’engegar un projecte a llarg termini per...

Entorn d'Aprenentatge Auxiliars de conversa

Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels...

Projecte Auxiliars de Conversa d'Anglès a l'Escola Sant Jaume

El projecte Auxiliars de Conversa d’Anglès neix l’any 2017 amb la voluntat d’engegar un projecte a llarg termini per...

BUSCADOR D'ACCIONS