divendres, 30 setembre, 2022 - 12:30

La política energètica de l’Ajuntament del Prat, reconeguda amb un premi a la millor iniciativa pública en aquest àmbit

Quim Bartolomé, tinent d’alcalde de l'Àrea d'Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, va recollir ahir el premi

 

El Periódico de la Energía, diari de referència d'aquest sector, reconeix l’estratègia global de ciutat per impulsar la transició energètica, amb mesures com la creació de la Casa de l'Energia, el desplegament de plaques fotovoltaiques o la reducció de la factura elèctrica municipal.

 

L’Ajuntament del Prat ha estat reconegut amb el premi a la millor iniciativa pública energètica, una distinció que ha atorgat el diari especialitzat El Periódico de la Energía. L’entrega d’aquest reconeixement s’ha dut a terme aquest dijous, a Madrid, en la cerimònia “La nit de l’energia”. El tinent d’alcalde d'Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Quim Bartolomé, ha recollit el premi en representació del consistori.

Aquest guardó ha reconegut totes les accions que el consistori està realitzant per avançar en la transició energètica, una de les principals prioritats del Pla d’Acció Municipal (PAM) 2020-2023, que es plasma també a la Declaració d’Emergència Climàtica del Prat, aprovada al ple municipal el setembre de 2020. D’aleshores ençà, l’Ajuntament està materialitzant les propostes del document. Entre elles, cal destacar l’obertura de l’espai municipal de la Casa de l’Energia, la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les teulades municipals, la creació d’una ordenança municipal per facilitar a la ciutadania i a les empreses la instal·lació de plaques fotovoltaiques, l'elaboració d'un mapa energètic del municipi, la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, el monitoratge del consum dels edificis municipals per reduir-ne la factura energètica, etc.

Més enllà de les actuacions que ja s’han iniciat, l’Ajuntament posarà en marxa properament d’altres projectes i iniciatives per a la transició energètica. Entre  les accions que es desplegaran aviat, hi figuren el servei de vehicle elèctric compartit, per fomentar la descarbonització de la mobilitat dins la ciutat; i la constitució de la Comunitat Ciutadana d’Energia, que donarà coherència a totes les polítiques públiques d'energia. Amb aquest nou ens,  els pratencs i pratenques, així com el teixit empresarial de la ciutat, tindran una part activa en la generació, consum i compartició d’energia.

Amb el premi rebut per l’Ajuntament del Prat, s’ha volgut reconèixer el conjunt de la seva política energètica, tant pel que fa a les iniciatives ja desplegades com a les que està previst desenvolupar a partir d’ara. Els finalistes d’aquest premi han estat la Generalitat Valenciana, amb el projecte de l’Oficina de Transició Energètica i Acompanyament; i l’Autoritat Portuària de Tenerife, amb el seu Pla de mobilitat elèctrica i sostenible e-ISLAND.

Descarregar

(2)
(1)

Compartir

A les xarxes