Vols conèixer com es consumeix l’energia dels principals equipaments municipal de la ciutat? L’Ajuntament del Prat treballa, des de 2011, en la monitorització, anàlisi de dades i optimització de la despesa energètica en els edificis corporatius i reduir, de forma ininterrompuda, la despesa econòmica de la factura energètica.

Consulta en temps real el consum d'energia d'equipaments municipals 

 

Des de l'Ajuntament del Prat es gestiona la contractació i control de la despesa energètica dels equipaments públics. Aquestes dependències suponen el 4% del consum energètic total de la ciutat. El consistori fa anys que treballa intensament per reduir al màxim els diners que paga per l’electricitat que consumeixen els 29 equipaments municipals i l’enllumenat de la ciutat. A banda de les mesures d’estalvi i eficiència energètica que aplica per reduir el consum (part variable de la factura), també revisa periòdicament la part fixa (quantitat de kw contractats i preu pactat amb la comercialitzadora).

Quines dades es poden consultar?

Les dades que es poden consultar en l'enllaç anterior són: el consum elèctric i de gas de cada equipament durant el dia, la jornada anterior, els darrers 30 dies i l’any en curs. A més a més, es podran visualitzar el volum de generació d’energia solar fotovoltaica a mesura que es vagin instal·lant a les 22 cobertes d’equipaments municipals on hi està previst durant els propers mesos de 2021.

A més a més, a la pàgina web de cada equipament, podrem trobar una fitxa amb l'etiqueta energètica de cada edifici. D'aquesta manera, i a un cop d'ull, es podrà saber la certificació energètica de cada indret, el seu consum de CO2, les actuacions que s'han fet per millorar l'eficiència energètica així com el consum d'energia a temps real. 

Estalvi rècord en els darrers anys

L’Ajuntament ha aconseguit un estalvi acumulat, només dels anys 2019 i 2020, de 315.750 €, una xifra molt superior a l’aconseguit entre el 2015 i el 2018, que ja va ser de 170.000 € en total. Amb l’objectiu de posar en coneixement les mesures preses així com els resultats, el consistori obre les dades a la ciutadania per mostrar l’eficàcia de prendre mesures d’estalvi energètic, que repercuteixen directament en un estalvi econòmic, però també en la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. 

Tota aquesta informació i accions són el primer pas per prendre consciència de tots i totes juguem un paper actiu en l’estalvi energètic, començant per les nostres llars, comerços, etc.

Energia fotovoltaica municipal

Impuls a l’autoconsum d’energia fotovoltaica als equipaments de la ciutat

Declaració d'Emergència Climàtica

Accedeix al text complet amb totes les propostes de mesures per lluitar contra el canvi...

Adaptació al canvi climàtic

El Pla d'adaptació al canvi climàtic permetrà que el Prat s'adapti als canvis a escala...

La Casa de l'Energia

Equipament municipal d'informació i assessorament en matèria d'energia