La ciutat del Prat ja té l’Ordenança Municipal d’Autoconsum amb Energia Fotovoltaica, una regulació que perme el desenvolupament d’un model d’energia neta, sostenible i democràtica arreu del territori pratenc. Es tracta d’una de les estratègies més importants en matèria de transició ecològica ja que pretén canviar completament les estructures de producció, emmagatzematge i distribució d’energia.

Què és l’Autoconsum d’Energia?

L’autoconsum energètic és la capacitat que té la ciutadania de generar la seva pròpia energia i consumir-la, en aquest cas, procedent de plaques fotovoltaiques. Amb la nova ordenança municipal, s’avança cap a un nou model energètic que compta, a més, amb diferents bonificacions incloses a l’ordenança fiscal, com per exemple la bonificació del 50% de l’IBI durant tres anys o l’exempció del 95% de la quota de l’impost sobre construccions i obres per la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

El Prat, referent a l’Estat espanyol

Gran part del parc d’edificis d’habitatges de la ciutat no hauran de demanar permisos a AESA per instal·lar plaques fotovoltaiques, només hauran de presentar una comunicació prèvia d’obres al departament d’Urbanisme de l’Ajuntament, si compleixen unes condicions concretes. És així el primer municipi de tot l’Estat espanyol que ha aconseguit arribar a un acord amb l’entitat encarregada de la seguretat dels aeroports per simplificar els permisos d’instal·lació de plaques.

Vols instal·lar-te plaques solars?

L’equipament municipal de la Casa de l’Energia realitza assessoraments i acompanyaments per aquell veïnat que vol instal·lar-se plaques fotovoltaiques als seus edificis. A més a més, ofereix informació i formació per reduir el consum d’energia i, en definitiva, per estalviar diners en la factura energètica.

Més informació

La Casa de l'Energia

Equipament municipal d'informació i assessorament en matèria d'energia

L’Energia als equipaments municipals

Consulta, a temps real, el consum dels edificis municipals així com el consum d'energia...

Instal·lació de plaques fotovoltaiques

Servei d'informació sobre instal·lació, tramitació de permisos i bonificacions.

Rehabilitació energètica d’edificis

Llars més sostenibles amb reformes energètiques

Estratègies d'estalvi a la llar

Idees i consells per reduir i millorar el consum.

Declaració d'Emergència Climàtica

Accedeix al text complet amb totes les propostes de mesures per lluitar contra el canvi...