Lliçó inaugural del curs


Tags: Educació

Acte de celebració de l’inici de curs escolar i de retrobament de tota la comunitat educativa del Prat de Llobregat. Presidit per l’alcalde i el delegat territorial, s’hi inclou una conferència impartida per una personalitat destacada de l’àmbit cultural i educatiu, que tracta algun tema rellevant per a la comunitat educativa de la ciutat.

Com ja és tradició, la Lliçó Inaugural ha donat el tret de sortida del curs escolar 2019 - 2020. Es tracta d'un acte de celebració i retrobament de tota la comunitat educativa del municipi que, enguany, ha comptat amb la participació d’Itziar González, arquitecta, ex-regidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona i activista urbana.  

Vídeo complet de la ponència

González ha desenvolupat una ponència sota el nom de “Espais cooperatius per a la transformació de la ciutat”, en què ha posat el focus en el paper de la ciutadania a l’hora de la pressa de decisions de l’entorn. Podeu mirar la conferència sencera

Prèviament, l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha refermat l’aposta de l’Ajuntament per aplegar dins del model educatiu aspectes com la comunitat i la cultura per poder aconseguir una educació de qualitat. En aquest sentit, la tinenta d'alcalde d'Educació i Cultura, Pilar Eslava, ha assenyalat que el repte de la comunitat educativa és la transformació social, per tal d’avançar com a societat. Prova de la feina que s’està fent, Eslava ha posat com a exemple el programa municipal IntersECCions.  

Reconeixement a alumnat i professorat

Durant l’acte de la Lliçó Inaugural es va fer el tradicional reconeixement al professorat amb 25 anys de docència al Prat, que en aquesta ocasió van ser Guadalupe Blanco Moreno, Irene Grasa Pagès i Carina Pasqual Miquel (Escola Charles Darwin), Esther Uría Alfonso (Institut Salvador Dalí) i José Domingo Barbero Luelmo (Institut Baldiri Guilera). Així mateix, es va reconèixer l’alumnat amb millors qualificacions acadèmiques en l’etapa postobligatòria durant el curs 2018-2019: Carlos Navarrete Llamas (batxillerat a l’Institut Estany de la Ricarda), Alberto Martínez Moral (cicle superior d’Instal·lacions Tèrmiques i de Fluids a l’Institut l’Illa dels Banyols), Daniel Pérez Ruiz (proves d’accés a la universitat, Institut Salvador Dalí), i Íngrid Malia Escalona (cicle mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria a l’Institut Les Salines).

Un any més, en iniciar-se el curs escolar 2014-2015, l'Ajuntament del Prat de Llobregat i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya han organitzat l’acte inaugural del curs, arrelat a la ciutat amb una tradició de molts anys, que permet a tota la comunitat educativa de la ciutat escoltar la reflexió presentada per un ponent i gaudir del primer punt de trobada i de treball compartit del nou curs.

Joan Manuel del Pozo, professor i síndic de la Universitat de Girona, ha compartit amb tota la ciutadania les seves reflexions amb la ponència “La nostra educació: el nostre futur”.

Durant l’acte s’ha agraït i reconegut públicament als professionals que fa 25 anys que exerceixen la docència al Prat, a les AMPA que fa 25 anys que desenvolupen la  seva tasca als centres i a l’alumnat d’educació postobligatòria amb els millors resultats acadèmics, per l'esforç efectuat durant la seva trajectòria.

Temes relacionats

Jornada Tothom Educa

Tothom Educa és un punt de trobada de tota la nostra comunitat educativa per reflexiona...