La imatge del mes: La platja

platja

Des de les primeres dècades del segle XX, la platja ha estat un atractiu creixent .

Als primers anys, quan s'hi anava caminant o amb carro els que en tenien, els visitants, sovint famílies senceres, hi passaven tot el dia. Aviat s'hi van instal·lar casetes de bany i berenadors a l'aire lliure per fer més còmode l'estada. 

A partir dels anys trenta, tot i que amb llargues interrupcions, hi ha hagut un servei d'autobús a la platja durant els mesos d’estiu. Actualment la línia PR3 cobreix aquest itinerari.

Molts encara recordarem els anys en què la platja del Prat no era apta per al bany i els veïns no s'hi podien banyar a causa dels alts nivells de contaminació de l'aigua.

L'entrada en funcionament de la Depuradora del Baix Llobregat és el que va fer possible que l'aigua tornés a ser apta per al bany. Aquest centre de tractament d'aigües residuals depura els abocaments al riu de tots els municipis del Baix Llobregat. Des de l'any 2002 la platja del Prat torna a ser apta pel bany i ha passat a convertir-se en un espai molt concorregut per la gent de la ciutat i de l'entorn metropolità, per la qualitat de la sorra, pels serveis de que disposa i per la seva bellesa natural.

L'any 2004 es construeix una nova carretera d'accés a la platja amb tres vials segregats per a vehicles de motor, bicicletes i vianants que permeten fer diversos itineraris pels espais naturals i accedir a la platja. Entre aquests destaca el camí del Sorral, la llera del riu o els antics Semàfor i caserna dels Carrabiners.

Des de l'any 2011, la platja del Prat compta amb la distinció de la Bandera Blava. que certifica que la platja disposa de la legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja, seguretat, informació i gestió ambiental adients.