La imatge del mes: La granja avícola Colominas

granja_colominas

La Granja Avícola Prat, propietat de Josep Colominas i Rosa Álvarez, dedicada a la cria d'aviram raça Prat, es va construir l'any 1932 i era modèliques en el seu temps. La granja disposava d'un gran llac artificial, incubadora i diferents galliners per a la multiplicació i selecció dels exemplars.  A mes de gallines, també s'hi criaven ànecs i altres aus. La Granja era en uns terrenys als afores del nucli urbà, prop de la carretera de l'Aviació.

Els ous per a la cria s'escollien d'entre els que produïen les gallines en el segon any de posta. Havien de pesar uns 65 grams, perfectament calcificats, sense allargaments ni anells. Els ous eren dipositats a la incubadora provista de calefacció i ventilació forçada, es mantenia la temperatura constant i es giraven regularment durant tot el procés.

La Granja Avícola Prat va començar a entrar en decadència al final dels anys 50 a causa dels elevats costos de producció que feia que l'aviram fos poc competitiu amb les espècies híbrides que es van començar a popularitzar. Aquest fet coincidí amb la mort, l'any 1961, de Josep Colominas. Rosa Álvarez, vídua i sense fills que poguessin continuar el negoci, va vendre la finca. Actualment en els terrenys que ocupà s'aixeca el polígon d'habitatges de la Granja, que manté el nom en record dels seus orígens avícoles.

L'any 1985, coincidint amb la XII Fira Avícola, l'Ajuntament del Prat va nomenar Rosa Álvarez filla  adoptiva de la ciutat.

Rosa Álvarez a la incubadora de la Grnja Avícola Prat poc després del naixement dels pollets.