La imatge del mes: La Cervantes

Representació de Don Juan Tenorio, un clàssic de la Festivitat de Tots Sants. En aquesta ocasió el protagonista va ser interpretat per l'actor César Ojinaga, popular gràcies al teatre radiofònic.

El Grup escènic de la Cervantes va assolir un gran nivell de participació i va aconseguir crear un grup mixt.

AGRUPACIÓN ARTÍSTICO LITERARIA CERVANTES ( 1945-1961)

La Cervantes, com sempre va ser coneguda, es va legalitzar l’any 1948. Ben aviat va assolir un gran èxit entre la població per les ofertes de lleure, especialment adreçades als joves, que tenien poques possibilitats d’esbarjo al Prat. S’organitzà en seccions i les més populars i amb millors resultats van ser les de cinema i de teatre amateurs. L’entitat va existir fins al 1976, tot i que les seves seccions emblemàtiques ja havien desaparegut amb anterioritat.

El grup teatral de la Cervantes inicià la seva activitat durant la Festa Major de 1945, quan encara no s’havia legalitzat l’entitat, amb La casa de Quirós de Carlos Arniches. Assolí un gran nivell de participació i aconseguí crear un grup mixt sòlid que alternava les representacions en català i en castellà.El quadre escènic, actuant conjuntament amb la secció coral, va representar diverses sarsueles amb força fortuna.

Arran de la inauguració del nou local, l’entitat es proposà un ritme frenètic, d’una representació teatral a la setmana, fet que acabà afectant profundament el grup pel lògic cansament dels seus components. L’any 1961 es va dissoldre la secció.

Informació extreta de l'exposició Gent de teatre