La imatge del mes: Institut Baldiri Guilera


Tags: Cultura
Institut Baldiri Guilera

El 1969 va entrar en funcionament el primer centre públic d'ensenyament secundari del Prat, l'Institut de Batxillerat Baldiri Guilera. Quan tota la zona encara estava sense urbanitzar, aquell primer edifici, que no estava pensat per a les característiques del Prat, aviat va presentar deficiències estructurals i va haver de ser enderrocat i substituït.

Durant els primers anys l'institut estava envoltat de camps i quan plovia era difícil d'accedir-hi: els carrers no estaven asfaltats i el fang ho inundava tot.

L'urbanisme de l'entorn de l'institut es va fer a partir de grans projectes que implicaven l'edificació de blocs de pisos grans i alts. Un exemple el trobem en l'espai delimitat pel carrer de Lleida, la plaça de Catalunya i les avingudes de Pompeu Fabra i del Remolar; l'edificació d'aquesta zona es va iniciar als anys setanta i es va completar als vuitanta.

Aquesta imatge, de Roman Farreres, va ser exposada l’any 2015, juntament amb moltes altres, en l'exposició "De pana i de campana. Els joves dels 70" al Cèntric espai cultural.