Esteu aquí

El Cèntric amplia els seus horaris d’atenció i reprèn l’activitat presencial

La projecció de l’òpera "Così fan Tutte" dona el tret de sortida a la represa d'activitats a l'equipament

dimarts, 29 setembre, 2020 - 12:00

A partir de l’1 d’octubre, el Cèntric Espai Cultural amplia els seus horaris:

  • Dilluns, de 16 a 21 h
  • De dimarts a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 21 h
  • Dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.

Aquesta ampliació afecta també a la Biblioteca Antonio Martín, que torna a obrir els dissabtes, i a l’Arxiu Municipal, que reobre també en horari de tarda. Els espais comuns del Cèntric es mantindran tancats i l’accés al centre se seguirà fent per l’entrada situada al c. de Jaume Casanovas. S'hauran de seguir, en tot moment, les mesures i protocols de seguretat establerts. Per accedir a l'equipament serà obligatori l'ús de mascareta, la neteja de mans a l'entrada, mantenir la distància de seguretat i respectar la limitació d'aforament segons els espais, les circulacions i les portes d'entrada i sortida i seguir les indicacions del personal.

Represa d’activitats de programació presencials amb aforament limitat i entrada prèvia

Amb aquesta ampliació, la ciutadania podrà tornar a gaudir presencialment de les diferents propostes culturals que ofereix l'equipament, el qual ha adaptat els seus espais als protocols de seguretat regulats per les autoritats. Per raons de seguretat, totes les activitats programades tindran aforament limitat. Tant si són de pagament com si no, per assistir a  cada acte caldrà inscripció prèvia o reserva prèvia d’entrada, i s’haurà de fer telemàticament. Podreu consultar la informació de cada acte a la pàgina web del Cèntric. Aquelles persones que necessitin assessorament sobre com fer-ho, poden enviar un correu a centric@elprat.cat o trucar al 934 792 968 .

En aquesta represa d'activitats, el Cèntric ha posat l'èmfasi en recuperar les principals línies de treball de l'equipament, com són la difusió de la música clàssica, la lectura, el món contemporani i la cultura digital.

Música clàssica

El tret de sortida serà dissabte 3 d'octubre, amb la projecció a l'Auditori de l'òpera "Così fan Tutte", de Mozart. Torna així el cicle Viu l’òpera!,  que apropa la cultura operística a la ciutadania amb projeccions d’òperes enregistrades en els principals teatres del món.

Sense sortir de l'àmbit de la música clàssica, el Cèntric seguirà acollint concerts de reconegudes formacions i solistes, així com d'intèrprets emergents. El 22 de novembre pujarà a l'escenari de l'Auditori el Quartet Cosmos, formació amb gran projecció que fa escassos dies ha desplegat el seu talent en la Biennal Internacional de Quartets que s'ha celebrat a L'Auditori de Barcelona.

També es reprenen les propostes musicals adreçades al públic familiar. L'espectacle "El peix Irisat", de la companyia Tanaka Teatre, és la proposta de la que es podrà gaudir el 24 d'octubre.

Món contemporani

Encetem un nou cicle, (Re)Pensem-nos! , que vol reflexionar sobre els reptes de la societat actual, condicionada, entre d'altres problemàtiques, per la nova realitat imposada per la pandèmia. El cicle està coordinat pel periodista i escriptor Albert Lladó. La primera cita tindrà lloc el 29 d'octubre i comptarà amb la investigadora del CIDOB Blanca Garcés.

Lectura

A partir de l'octubre, continuen els Diàlegs literaris. Un cicle que reuneix en cada sessió diferents veus per conversar al voltant d'un tema o una figura literària. Vol ser un espai de debat, diàleg i reflexió de la mà de persones expertes en els àmbits literari i artístic. El cicle es reprendrà el 19 d'octubre amb una conversa entre el poeta i periodista sirià exiliat a Barcelona, Mohamad Bitari, i l'escriptora i professora de l'INS Salvador Dalí, Alba Sabaté. Bitari ha estat una de les veus que ha participat en l'edició d'enguany del Connexions, projecte impulsat i coordinat pel Cèntric dins del marc del programa IntersECCions.

Oferta formativa i xerrades divulgatives

Amb l’objectiu de facilitar a la ciutadania l’accés a la cultura i al coneixement, el Cèntric recupera també la seva oferta formativa, lligada a les seves principals línies de treball. Com a novetat, part d’aquesta oferta formativa, concretament la relacionada amb la difusió de l’òpera i la cultura digital, adopta un nou format de xerrades divulgatives, amb sessions independents i gratuïtes. Podeu consultar totes les propostes aquí.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 19 maig, 2022 - 16:30

El "metal" pren el protagonisme a La Capsa l’última setmana de maig

Amb l’escriptor Salva Rubio i les bandes Motörhits i Decade of Aggression

dimecres, 18 maig, 2022 - 12:00

'La Cocina de mi Vecina' inicia un nou grup de pràctica els dimarts al matí

L'espai veïnal d'intercanvi de receptes i sabers culinaris us convida a la...

dilluns, 16 maig, 2022 - 16:15

#Almeuritme 2022: en marxa!

Un any més, torna l’Almeuritme, dinamitzat per La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu